Τοπικά

Ονομαστήρια γέροντος Ισιδώρου, Προηγουμένου της Μονής Βαρλαάμ

trikalavoice.gr

Τη μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου εορτάζει και τιμά σήμερα 4 Φεβρουαρίου η Αγία Εκκλησία μας. Την αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Τσιατάς.

Ο πολυσέβαστος γέροντας, ο παλαιότερος της Ιεράς Πολιτείας των Μετεώρων, ο οποίος μόλις προ ημερών παραιτήθηκε της θέσεώς του (σ.σ. τον διαδέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ζαχαράκης) κατόρθωσε με πολύ κόπο και ιδρώτα να αναστηλώσει εκ βάθρων το ιστορικό Μοναστήρι, όντας μέλος μιας σπουδαίας αδελφότητας και με αδελφούς όπως τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον Μακαριστό Πειραιώς Καλλίνικο, τον πρώην Καλαβρύτων Αμρόβιο, τον πρώην Κίτρους Αγαθόνικο κ.α..

Επιμελήθηκε ο ίδιος προσωπικά την ανακαίνιση του Μουσείου-Σκευοφυλακίου της Μονής (ΕΔΩ), ενός εκ των σπουδαιοτέρων του Ορθόδοξου κόσμου μέσα από το οποίο αναδεικνύονται Τα Μετέωρα και η ιστορία του µοναχισµού, Η ιστορία της µονής, Οι Κτίτορες, Τα κειµήλια, Η ζωή στη µονή σήµερα και κατά το παρελθόν κ.α..

Στο πετραχήλι του αναπαύτηκαν εκατοντάδες ψυχές που έσπευδαν από κάθε άκρη της χώρας για να τον συμβουλευτούν και να πάρουν την ευχή του.

Ο ίδιος, απαλλαγμένος πια από διοικητικά καθήκοντα, θα συμβουλεύει όποτε χρειάζεται αδελφότητα της Ιεράς Μονής, τη μεγαλυτέρα ανδρώα της περιοχής μας. Ο Θεός να του χαρίζει έτη πολλά κι ευλογημένα.

Με τον μακαριστό γέροντα Ευγένιο Θεοδοσιάδη σε προσκυνηματική εκδρομή

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης