Τοπικά

Ο Αντώνης Κούκεν ήρθε Τρίκαλα για να χαρίσει το ΒΡΑΒΕΙΟ στη Μάνα του (video)

Ένας Τρικαλινός, γέννημα – θρέμμα, το δικό μας παιδί, της μαγευτικής Βλαχάβας ο γόνος, της αγίας γης των Μετεώρων το βλάστημα,  ο Αντώνης ο Κούκεν, ο αποκαλούμενος και μάγειρας του κάμπου μπορεί να δρέπει δάφνες αγάπης από τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν ξέχασε ποτέ από που ξεκίνησε. Καταφέρνοντας να κάνει αυτό που κανένας Τρικαλινός, τουλάχιστον απ’ όσα γνωρίζουμε, δεν το έχει καταφέρει!!! Να φτάσει τους 100.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ στο μαγειρικό του κανάλι στο ίντερντετ, κατακτώντας το Ελληνικό γιουτιούμπ!!!

 

Ο Αντώνης είχε πρωτοξεκίνησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Τρίκαλα”. Έπειτα ακολούθησε μια επιτυχημένη πορεία στο ραδιοφωνικό σταθμό του Κώστα Αργυρούση το “Ράδιο Ζυγός” και συγχρόνως τηλεοπτική συνεργασία στην εκπομπή του “ Dolce Vita” και τον θεωρεί ΜΕΓΑΛΟ δάσκαλο! Μετά βρέθηκε μαζί με τον νυν δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστέργιο στο Hot Mix, έκτοτε τους δένει μια αληθινή φιλία παρόλο την κριτική που κατά διαστήματα του έχει ασκήσει! Στην πορεία βρέθηκε στο “Loud Radio” όπου έκανε μια από τις πιο επιτυχημένες πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές της πόλης. Στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του TRT με τον κ. Σάκη Κωστούλα και την κ. Αλεξάνδρα Τάμπου στη γραμματεία έχει να λέει και να θυμάται μια από τις πιο όμορφες και για πολλά χρόνια συνεργασίες, πριν φύγει για την απρόσωπη Αθήνα!!!

Εκεί πηγαίνοντας από “πρώτος στο χωριό, βρέθηκε τελευταίος στην πόλη” που λένε αλλά δεν το έβαλε κάτω! Κατάφερε μέσα από την αγάπη για τα ήθη, έθιμα – παραδόσεις, την ντοπιολαλιά και την χαρακτηριστική φορεσιά του Τσολιά που χτυπά την καμπάνα στη Βλαχάβα Καλαμπάκας και τις παραδοσιακές συνταγές από τα Τρίκαλα και όλη την Ελλάδα, ο κόσμος να τον εκτιμήσει και να τον ξεχωρίσει! Σημαντικό το γεγονός ότι οι συνταγές του αποτελούν εγγύηση νοστιμιάς και επιτυχίας μιας και είναι εύκολες, απλές και μπορεί να τις φτιάξει ακόμα και ένας “Πρωτάρης στη Κουζίνα”. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο κόσμος τον αγαπά και τον ξεχωρίζει επίσης για την αυθεντικότητα, την καλοσύνη του και τον αλτρουισμό του μιας και διακριτικά βοηθά πολλούς συνανθρώπους μας καθώς και αδέσποτα ζωάκια και συμμετέχει ενεργά στη διαφύλαξη της Εθνικής μας φυσικής ομορφιάς!!!

Μάλιστα μια κυρία συγγραφέας παιδικών παραμυθιών εμπνεόμενη από μια ιστορία του ιδίου έγραψε και έφτιαξε ένα παιδικό παραμύθι προς τιμήν του με τίτλο “Η σκορδαλιά του Αντώνη”.

Πρόσφατα επέστρεψε να γιορτάσει αυτή την τιμητική διάκριση στη πόλη μας και να χαρίσει το βραβείο στην ηλικιωμένη μανούλα του αποδεικνύοντας την αγάπη που της έχει αλλά και την αναγνώριση στο πρόσωπο της όλων των κόπων που έκανε για να τον μεγαλώσει στην φτωχική μα συνάμα με τόση αγάπη οικογένεια του!!!

Συγχαρητήρια Αντώνη Κούκεν μας κάνεις υπερήφανους για αυτό που κατάφερες αλλά κυρίως γιατί ποτέ δεν ξεχνάς την μανούλα σου και τις Τρικαλινές σου ρίζες !!! Εύγε! Δείτε το βίντεο: 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης