Ροή Τοπικά

Ο αν. υπουργός Οικονομίας στα Τρίκαλα: «Θέλουμε πρόοδο ή συντήρηση»

Ως δεδομένη «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια παρουσίασε και από τα Τρίκαλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων προς στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το δίλημμα της μεταμνημονιακής εποχής το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι «πρόοδος ή συντήρηση»…

Ο υπουργός αναφέρθηκε  στα όσα έγιναν σε επίπεδο άσκησης πολιτικής και σε επίπεδο διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς από το 2015 μέχρι σήμερα, οπότε σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας, η κυβέρνηση κατάφερε, να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους, να μειώσει την ανεργία κατά επτά (7) μονάδες, να θέσει την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά. «Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η χώρα» είπε ο Αλ. Χαρίτσης «ρυθμίζει το χρέος, διαθέτει ταμειακά αποθέματα που της δίνουν τη δυνατότητα να παρέμβει στον κοινωνικό τομέα και στο αναπτυξιακό σκέλος»

Τέλος υπογράμμισε ωστόσο ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα , τονίζοντας την ανάγκη  αλλαγής του παραγωγικού συστήματος, παράλληλα με την βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, με εργαλείο τα συμπεράσματα των αναπτυξιακών συνεδρίων, που έγιναν ανά περιφέρεια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης