Τοπικά

“Ο Γολγοθάς της Κυβέρνησης”

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Σήμερα, με τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας, όλοι οι πολίτες έχουν γνώση των πραγματικών αναγκών των Ελλήνων αλλά και της πατρίδας μας.

Κανένας δεν μπορεί να γελάσει κανέναν και φυσικά καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει, κάτω από το χαλί, τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Εάν ερωτηθεί και ο πιο απλός πολίτης, για τα θέματα της πατρίδας, θα απαντήσει, χωρίς δισταγμό, μιλώντας για την οικονομία, για την πανδημία και για τις διαφορές με την Τουρκία.

Όλα τα προβλήματα είναι σοβαρά, με το μεγάλο βάρος να πέφτει στην Οικονομία, πρόβλημα που αγγίζει και επηρεάζει άμεσα και τα άλλα δύο.

Για τον λόγο αυτό ο Κυριακός Μητσοτάκης προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να κρατήσει όρθια την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα παίζει, πολύ λαϊκίστικα, το χαρτί του εμβολίου και του κορονοϊού.

Το τρίτο θέμα, τα Ελληνοτουρκικά, έπεσε λίγο από πλευράς δημοσιότητας, μιάς και το ORUC REIS θα κάνει … βόλτες, όπως δηλώθηκε μέχρι στιγμής, μόνο στην περιοχή της Αττάλειας. Τίποτε, όμως, δεν είναι σίγουρο.

Αγοράζει χρόνο, λοιπόν, η Κυβέρνηση και για τα τρία θέματα μέχρι τον Μάρτιο για τις διαφορές με Τουρκία, δηλαδή μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και μέχρι το καλοκαίρι για την πανδημία.

Φυσικά, κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει μια καταστροφή στην οικονομία, γιατί τα πάντα έχουν βουλιάξει οικονομικά.

Με τις τοπικές ή γενικές καραντίνες, με τα πρωτοφανή μέτρα, με την αστυνόμευση και με τις καθημερινές απειλές για συλλήψεις, για πρόστιμα, για προσαγωγές, με την συνδρομή πολλών ΜΜΕ, ο βίος των Ελλήνων έγινε ΑΒΙΩΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στην κοινωνία, ενώ γίνονται πράγματα, που δεν τα είχαμε ούτε επί Τουρκοκρατίας, ούτε επί Γερμανοκρατίας.

Το Bloomberg, μία παγκοσμίου φήμης ιδιωτική εταιρεία χρηματοοικονομικού λογισμικού, δεδομένων και μέσων ενημέρωσης, με έδρα τη νέα Υόρκη των ΗΠΑ, κατατάσσει την Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος επί εποχής κορονοϊού.

Σε πιο δύσκολη θέση από εμάς, ανάμεσα σε 53 χώρες, είναι μόνον το Περού, η Αργεντινή και το Μεξικό.

Πιάσαμε πάτο και όλες οι συνταγματικές, οι εκκλησιαστικές και οι ανθρώπινες ελευθερίες μπήκαν στον … ΓΥΨΟ.

Ταυτόχρονα το πολιτικό … πιάτο είναι γεμάτο από μπόχα και δυσοσμία μικρών και μεγάλων σκανδάλων.

Έτσι το ΕΛΙΑΜΕΠ, του κυρίου Ντόκου, που είναι σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Πρωθυπουργού, πιέζει το πολιτικό σύστημα για να κυρώσει η Βουλή τρεις συμφωνίες με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Οι πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό εξαφανίσθηκαν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Το πνεύμα των αγώνων αυτών και τα εκατομμύρια των συμμετασχόντων πουλήθηκαν αντί πινακίου φακής.

Τώρα η Κυβέρνηση παίζει το χαρτί του εμβολίου για τον κορονοϊό. Και φυσικά είναι μεγάλο δώρο μία τέτοια ανακάλυψη, αλλά με 9.750 εμβόλια που πήρε η Ελλάδα δεν έπρεπε να σηκωθεί τόσος … ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ. Πολύ προπαγάνδα  βρε … παιδιά …!

Όταν η αστυνομία μπαίνει σε εκκλησίες και βάζει πρόστιμα σε ιερείς και πιστούς τότε τα 9.750 εμβόλια μας δείχνουν πως ο δρόμος με τον κορονοϊό θα είναι πολύ … μακρύς.

Προφητικός ήταν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που είπε πως «για να αναπνέεις θα πρέπει να υποταχθείς».

Μέσα σ αυτόν τον κυκεώνα της οικονομίας και του κορονοϊού έχουμε και τους εταίρους στην Ε.Ε. Γερμανούς που διά στόματος Υπουργού Εξωτερικών είπαν πως «δεν πρόκειται να γίνει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία». Αυτή είναι η συμπαράσταση της Ευρώπης.

Τέλος, διαπιστώσαμε όλοι πως λεφτά δεν υπάρχουν ούτε καν για τους Ένοπλους ούτε για τις «Άσπρες Μπλούζες» αλλά ούτε και για την Αγορά.

Υπάρχουν, όμως, για τον πρώην αριστερό Γρηγόρη Ψαριανό, που τον διόρισε το Μαξίμου ως Σύμβουλο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. Κανένας Σοσιαλιστής και Αριστερός ΑΝΕΡΓΟΣ επί … Μητσοτάκη …!

Έτσι πίστευε και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αξιοποιούσε τους Καρανίκα και Πετσίτη αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Ανασχηματισμό και διπλές εκλογές φέρνει το 2021 και είναι μεγάλος ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ της Κυβέρνησης.

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», όπως έλεγε και ο Αίσωπος (620 – 564 π.Χ.).

Προκειμένου να «χωρίσει η ήρα από το σιτάρι» καθώς τόνιζαν τόσο ο Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 1831) όσο και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης