Ροή Τοπικά

Ο εορτασμός Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου

Την Κυριακή του Θωμά 23ην του μηνός Απριλίου 2023 Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, εορτάζει και πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου.

 

 

Το απόγευμα του Σαββάτου της Διακαινησίμου 22 Απρίλιου 2023 και ώρα 6:30μ.μ. στον Άγιον Γεώργιον Μανδηλά Καστρακίου θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της αρτοκλασίας.

Το πρωί της Κυριακής και ώρα 7:30π.μ. έως 10:30π.μ. θα ψαλλεί η ακολουθία του όρθρου και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και κοινό ύψωμα εις τον Άγιον Γεώργιον Μανδηλά.

Κατά τις πρωινές ώρες θα γίνει η τοποθέτηση των μαντηλιών, τάματα των ευλαβών Χριστιανών και προσκυνητών εις τον Άγιον Γεώργιον Μανδηλά με το γνωστό τρόπο ανεβάσματος εις τον μοναστήριον.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 6:00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός εις τον Κεντρικόν Ναόν του χωριού, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει η αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων δια τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων.

Ας προσέλθουμε με ευλάβεια, σεβασμό, με πίστη και ο καθένας να παρακαλέσει προς τον Πανάγαθο Θεό και τους Αγίους μας για την υγείαν του και την πνευματικήν προκοπήν του αλλά και για τις δυσκολίες που περνάει η κοινωνία μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης