Τοπικά

Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”

Την Τετάρτη 27 Οκτώβρη 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” τίμησαν την επέτειο εορτασμού της Αντίστασης των Ελλήνων στο φασισμό και το ναζισμό.  Σε μια σεμνή τελετή στο προαύλιο του Σχολείου η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαριάννα Αποστόλου παρέδωσε στη σημαιοφόρο του Σχολείου και μαθήτρια της Γ΄ Τάξης Άννα Μπουρλιού  και στους παραστάτες της, την ελληνική σημαία με την ευχή να την τιμούν πάντα. Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν στις τάξεις που είχαν προετοιμαστεί για την προβολή της ταινίας η οποία ξεκίνησε στις 08:30.

 

Την ταινία που προβλήθηκε είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης Λυκείου με την καθηγήτριά τους κ. Βάγγου Ευφροσύνη δραματοποιώντας τα γεγονότα του Οκτώβρη 1940 και προσπαθώντας να αφηγηθούν την ιστορία του πολέμου που δοκίμασε την Ελλάδα και τους Έλληνες για 4 ολόκληρα χρόνια. Μέσα από συγκινητικές αλλά και χιουμοριστικές σκηνές, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου παρακολούθησαν στιγμές από τις ημέρες του 1940, γέλασαν, συγκινήθηκαν αλλά και προβληματίστηκαν και συνειδητοποίησαν ότι η ιστορική παρακαταθήκη επιτάσσει στις σύγχρονες συνθήκες τα σημερινά ΟΧΙ, στο διχασμό, στη μισαλλοδοξία, στο ρατσισμό και τις ακραίες πολιτικές που πλήττουν πανανθρώπινες αρχές και αξίες.

ΤΡΙΚ

Πριν την προβολή της ταινίας διαβάστηκε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μετά το τέλος της προβολής επιδόθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες που πρώτευσαν και αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2020-21, τα πρωτεία και τα αριστεία καθώς και οι ειδικοί τιμητικοί έπαινοι προσωπικής βελτίωσης. Η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και τις ευχές της Διευθύντριας προς τα παιδιά πάντα να τιμούν την πατρίδα τους.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της προβολής, όλα τα τμήματα παρακολούθησαν χωριστά την ταινία  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

Την ταινία μας μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του σχολείου μας.

 

Η διευθύντρια

Μαριάννα Αποστόλου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης