Ροή Τοπικά

Ο… εφιάλτης στους ποδηλατόδρομους των Τρικάλων

Αυτό που ζούμε στα Τρίκαλα, κόντρα σε μονόδρομους και πάνω σε πεζοδρόμια οδηγεί σε εντάσεις και καθημερινούς μικροτραυματισμούς.

Η Δημοτική Αρχή κατέβαλε από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της μια φιλότιμη προσπάθεια να δημιουργήσει δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Η προσπάθεια απέτυχε οικτρά, πρώτον γιατί αυτό το δίκτυο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ποδηλατόδρομος», απλά και μόνο γιατί έχει άλλο χρώμα και δεύτερον γιατί απαγορεύεται η αμφίδρομη κίνηση των ποδηλάτων. Τα ποδήλατα οφείλουν να κινούνται σύμφωνα με τη φορά των αυτοκινήτων.

Το τελευταίο είναι και το πιο επικίνδυνο καθώς το αγνοούν οι ποδηλάτες (σ.σ. παρά τη σηματοδότηση που υπάρχει δεν έχει γίνει καμία εκστρατεία ενημέρωσης) και κινούνται… κόντρα στο ρεύμα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Η Δημοτική Αρχή προωθεί εντός του έτους τον επανασχεδιασμό του δικτύου ποδηλατοδρόμων, με την υπερύψωσή τους στο κέντρο της πόλης (Καποδιστρίου, Αμαλίας κλπ.) και πιθανόν την τοποθέτηση ειδικού τάπητα. Έως τότε θα ζούμε τον… εφιάλτη στο δρόμο με τα ποδήλατα, στα Τρίκαλα!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης