Τοπικά

Ο Ζιώγας το ‘κανε. Στον κάδο απορριμμάτων με… ραντεβού, στα Μανάβικα!

Δύο απλά βήματα για καθαρότερα Τρίκαλα από τον Δήμο Τρικκαίων, στην ευαίσθητη περιοχή των «μανάβικων».
Το πρώτο, οι ατομικοί κάδοι απορριμμάτων σε κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα, καφετέρια, μπαρ). Κάθε επιχείρηση θα απορρίπτει τα απορρίμματα σε αυτούς τους κάδους, χωρίς να επιμολύνεται η γύρω περιοχή. Ειδικά πέριξ των κάδων απορριμμάτων, λάδια, αποφάγια και δυσάρεστες μυρωδιές κυριαρχούν.
Επομένως, είναι απαραίτητο το δεύτερο βήμα: η αποκομιδή απορριμμάτων με.. ραντεβού. Κάθε μέρα, στις 4:30 – 5 το απόγευμα και στη 1 το πρωί, τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τρικκαίων θα περνούν από την περιοχή και θα «δέχονται» τους ατομικούς αυτούς κάδους, που είναι πλέον ευθύνη του κάθε καταστήματος.


Όπως το εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας, ο σχεδιασμός μας στοχεύει στο επιθυμητό αποτέλεσμα: «καθαρή γειτονιά» και στα «μανάβικα», για κατοίκους, επισκέπτες, καταστηματάρχες. Με τα δύο αυτά βήματα, συνέχισε ο κ. Ζιώγας, «ευαισθητοποιούμε τους καταστηματάρχες, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας, και μειώνουμε τον χρόνο παραμονής των απορριμμάτων στους κάδους. Εργαζόμαστε ώστε,  όμορφη αυτή περιοχή, να παραμένει ακόμη πιο καθαρή και ευπρεπής για όλους μας, τρικαλινούς και επισκέπτες»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης