Ροή Τοπικά

“Ο κύριος με τα μαύρα χτυπάει την πόρτα μας”

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ

 

Ο  κύριος λοιπόν με τις μαύρα και το δρεπάνι στο  χέρι, ονομάζεται χάρος. Και επειδή τον τελευταίο καιρό έπεσε πολύ δουλειά με  κάτι σεισμούς , καταποντισμούς και πέντε, έξη πολέμους ανά τον κόσμο, μας  έστειλε τον  αντιπρόσωπο του που ακούει στο όνομα Κορωναιός η covid 19, για να χτυπήσει την πόρτα μας και να δηλώσει ‘’παρών’’.

Βέβαια  ο άνθρωπος δεν είναι κορόιδο η άπειρος. Αμέσως μετά την πρώτη επώδυνη έκπληξη και την εκατόμβη που ακολούθησε με τις χιλιάδες νεκρούς, κατάλαβε.  Και αφού ιάματα και εμβόλια δεν υπάρχουν ακόμα, κατέφυγε στο αρχέγονο και σοφό προληπτικό  μέσο που λέγεται καραντίνα(1), η εφαρμογή της οποίας  έσωσε κόσμο και κοσμάκη, τους τελευταίους αιώνες.

Λοιπόν η παλιά αυτή τεχνική προληπτικής αγωγής στις ημέρες μας συμπεριλαμβάνει  τρείς απλές εφαρμογές: Την προφύλαξη  της θύρας εισόδου του εχθρού που είναι το αναπνευστικό σύστημα, με προσωπίδα (μάσκα), την συστηματική καθαριότητα των φορέων του ιού που είναι κυρίως τα χέρια, και την αποφυγή συγχρωτισμού.
Για τους φορείς της αρρώστιας και τους ελαφρώς πάσχοντες επιβάλλεται  η απομόνωση στο σπίτι, και για τους βαρύτερα πάσχοντες απομόνωση και θεραπεία σε νοσοκομείο και ΜΕΘ. Τόσο απλά και κατανοητά. Τα ανακοίνωσαν όλα αυτά όλοι οι σώφρονες διοικούντες όπως και οι επιστημονικά επαΐοντες . Μεταδόθηκαν  δε σε όλες της κοινωνικές γωνιές, έτσι που κανένας δεν δικαιούται να δηλώσει άγνοια.

Έλα όμως που υπάρχουν κάτι μειοψηφίες που χαλάνε την συνταγή.
Κατ΄  αρχάς είναι εκείνοι που το πνευματικό τους πηλίκο(I.Q.) κυμαίνεται μεταξύ του βλάκα και του πολύ βλάκα. Παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις, κυκλοφορούν ανύποπτοι , απροστάτευτοι και επικίνδυνοι. Είναι  η ομάδα που δύσκολα θα πειθαρχήσει , καθ΄ ότι κατά τον Αϊνστάιν  ‘’το σύμπαν και η βλακεία δεν έχουν όρια .Για το πρώτο δεν είμαι και πολύ σίγουρος’’ , συμπλήρωσε ο σοφότερος του εικοστού αιώνα.
Σ ‘ αυτούς  βέβαια συμπεριλαμβάνονται και οι πάσης φύσης ΄΄ψεκασμένοι΄΄ που πιστεύουν ότι τα περί ύπαρξης Κορωναιού , είναι  ψέματα.  Απλώς είναι εργαλεία του Μεγάλου Αδελφού, για να ελέγχει το πόπολο.
Λες και σήμερα δεν ελέγχονται  οι πάντες και τα  πάντα!

Δεύτερη κατηγορία επικίνδυνων ανθρωποειδών , είναι εκείνο το κομμάτι της νεολαίας που ‘’θέλει να ξεσκάσει ,  βρε αδελφέ !΄΄ και  στριμώχνεται στα μπαρ, στις καφετέριες, στις πλατείες και στις πλαζ,  κολλητά ο ένας πλάι στον άλλο.  Και που παρ΄ όλο που γνωρίζουν καλά τον κίνδυνο, επιμένουν να παίζουν  στημένο πόκερ με τον θάνατο και στην συνέχεια να τον διασπείρουν.
Δεν φταίνε όμως αυτά τα  καλόπαιδα. Φταίνε οι οικογένειες  που τα ανάθρεψαν, το εκπαιδευτικό σύστημα που τα ‘’μόρφωσε’’  και η  κοινωνία που ανέχεται την ‘’μαγκιά’’ χωρίς να επιβάλει τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις.

Τέλος είναι και εκείνη  η κατηγορία, ίσως η πιο επικίνδυνη. Είναι η συνομοταξία της επαγγελματικής αλητείας που καταστρατηγεί τα πάντα στην λογική του οικονομικού κέρδους. Είναι εκείνοι που επέτρεψαν να λειτουργούν τα μαγαζιά τους σε εκκολαπτήρια θανάτου, με τα μπιτσόμπαρα, τις ασφυκτικά γεμάτες καφετέριες, μπαρ,  και παραλίες,  χωρίς καμία από τις επιβαλλόμενες προστασίες. Και ακόμα κάτω από εντελώς παράνομες συνθήκες να οργανώνουν   πανάκριβα πάρτι σε νησιώτικες βίλλες με συνοδεία αλκοόλ και παραίσθησης.
Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε που συμβαίνουν αυτά. Δεν είναι μόνο η Μύκονος αλλά και η Αντίπαρος, ο Πλαταμώνας, η Χαλκιδική,  η Σαντορίνη, η Πάρος και όπου αλλού.
Συνυπολογίστε εδώ  και την βλακεία των γάμων των  πανηγυριών και των αναλόγων πολυπληθών εκδηλώσεων  και καταλαβαίνετε αμέσως πως από αυτά τα σημεία και εκδηλώσεις , ξεχύνονται  οι ορδές των μολυσμένων  που  εκστρατεύουν  εναντίον του  πληθυσμού των αστικών κέντρων.
Τα αποτελέσματα γνωστά. Και όσοι καμώνεστε πως δεν τα γνωρίζετε, ανοίξτε την τηλεόραση για να ακούσετε τι θανατικό έχει πέσει σε ολόκληρη την υφήλιο.
Εδώ θα έλεγε κανείς,  πως εκεί που προβλέπεται να φτάσουμε με το μυαλό που κουβαλάνε οι επικίνδυνοι, ‘’ο Θεός να βάλει το χέρι του’’, πλην όμως δεν αναμένω καμία τέτοια κίνηση εκ μέρους Του. Βλέπεις τον τελευταίο καιρό είναι απασχολημένος με το   κατά πόσο η Θεία  Μετάληψη με το ίδιο κουτάλι , είναι επικίνδυνη πράξη, και κατά πόσο είναι απαραίτητες  οι μάσκες στο κυριακάτικο εκκλησίασμα.

Κάτι τέτοιες στιγμές   σε ότι με αφορά νοιώθω να περνά  υποδορίως και  λίγος φασισμός μέσα μου.
Και εξηγούμαι: Όσοι αποδεδειγμένα καταστρατηγούν τους μηχανισμούς προφύλαξης και γίνονται βαποράκια του Κορωναιού  στην κοινωνία, όταν αρρωστήσουν  να μην δικαιούνται   περίθαλψης  από το σύστημα υγείας.
…Καλά, εντάξει, το παίρνω πίσω… αλλά τι μπορεί να πει κανείς στους τυχοδιώκτες , στους primitive, και στους ψεκασμένους;

 

Καλό  φθινόπωρο, όσο μπορεί να είναι καλό!

ΥΓ 1. Καραντίνα( quaranda  jiorni – σαράντα ημέρες). Ηταν η υποχρεωτική περίοδος παραμονής σε κατάσταση απομόνωσης , των πλοίων , έξω από  τα λιμάνια  (arodo-αρόδο) που ήταν  ύποπτα για την μεταφορά και μετάδοση  μεταδοτικών νοσημάτων  (πανούκλα, χολέρα).
ΥΓ 2. Στους άπιστους και αδιάφορους του κοινωνικού κινδύνου από τον  covid 19, προτείνω επίσης, μία εκπαιδευτική – ενημερωτική βόλτα από μια  Μ.Ε.Θ. για να δουν και να καταλάβουν τι σημαίνει να ζεις στο όριο, με ένα σωλήνα από το στόμα μέχρι τους βρόγχους, σε καταστολή και σε συνθήκες επερχόμενου θανάτου.

 

Christos.gim@gmail.com

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης