Τοπικά

Ο Μιχαλάκης, το μήνυμα για τους πιλότους του Φάντομ και ο αδικοχαμένος αδελφός του

Το τελευταίο 48ωρο είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον Χρήστο Μιχαλάκη έπειτα από την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με τον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα να ανασύρεται νεκρός και τον σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του F-4 Phantom II, να αγνοείται ακόμη.

 

Δύσκολο γιατί ξυπνάει και δικές του, προσωπικές μνήμες, καθώς πριν από 30 χρόνια έχασε σε δυστύχημα τον αδελφό του Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν Ιπτάμενος και πολλά υποσχόμενος για την Πολεμική μας Αεροπορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, πράγμα που σπάνια κάνει. Αναλυτικά γράφει:

“Η Πολεμική μας Αεροπορία πενθεί. Η Ελλάδα πενθεί. Για ένα νέο παλικάρι, που στο πλαίσιο της εκτέλεσης του καθήκοντος έδωσε την ζωή του για την Πατρίδα. Που τόσο αγάπησε, που υπηρέτησε με αυταπάρνηση και περηφάνια.
Την ίδια ώρα η αγωνία παραμένει για ένα ακόμη παλικάρι, που αγνοείται. Ένα νέο άνθρωπο, που έμαθε να πορεύεται ως μαχητής με κυρίαρχο όπλο, τη γενναιότητα, τα ιδανικά και την αγάπη του για την Ελλάδα.
Ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, θα συνεχίσει να ταξιδεύει στους αιθέρες που τόσο αγάπησε, με την ιστορία να τον καταγράφει στους Ιπτάμενους Ήρωες, φύλακες ασφάλειας και ειρήνης στους ελληνικούς ουρανούς. Και με την τραγωδία αυτή να μας υπενθυμίζει τον επίπονο και επικίνδυνο καθημερινό αγώνα, που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας.
Δεν θα τον ξεχάσουμε. Η Ελλάδα δεν θα τον ξεχάσει. Η Πατρίδα τον ευγνωμονεί.
Όμως, η σκέψη όλων μας βρίσκεται και στον αγνοούμενο 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Ένα Ήρωα, που η παρουσία του στους αιθέρες μας γέμιζε ελπίδα και ασφάλεια, ένα νέο άνθρωπο που τον αγκαλιάζουν οι προσευχές μας.
Τα λόγια είναι λίγα προς την οικογένεια του Μάριου – Μιχαήλ, στην οποία εκφράζουμε τα συλλυπητήρια για την βαριά τους απώλεια. Και μοιάζουν πενιχρά για να απαλύνουν την αγωνία της οικογένειας του αγνοούμενου σμηναγού.
Οι καρδιές των Ελλήνων είναι μαζί τους.
Χρήστος Μιχαλάκης
Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης