Τοπικά

Ο Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων στην Κωνσταντινούπολη

Ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρα Τρικάλων διοργάνωσε τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη στις 18-20 Οκτωβρίου 2019.

Η αποστολή ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου και πέρασε τα τουρκικά σύνορα νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Φθάνοντας στην Πόλη, ξεκίνησε το πρόγραμμά της με το προσκύνημα στην Ιερή Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Βαλουκλή και στο Ιερό Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών. Ακολούθησε ξενάγηση στο Τοπ Καπί και το απόγευμα έγινε ξενάγηση εν πλω στο Βόσπορο, στο κάστρο της Ρωμυλίας και όλα τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.

Την επόμενη μέρα η αποστολή επισκέφθηκε τη σκεπαστή αγορά με τα 3.000 καταστήματα, το Βασιλικό Υδραγωγείο, τον Ιππόδρομο και τον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας. Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν την πλατεία Ταξίμ και περπάτησαν στους δρόμους της ελληνικής συνοικίας του Πέρα με τα υπέροχα και αναλοίωτα στο χρόνο ελληνικά αρχοντικά. Την Κυριακή το πρωί έγινε επίσκεψη στο Φανάρι και εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο. Αμέσως μετά η αποστολή πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Ήταν μια υπέροχη εκδρομή που συνδύασε τα προσκυνήματα και τα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης και όλοι  γεύθηκαν ανατολίτικες γεύσεις και αισθάνθηκαν έντονα συναισθήματα συγκίνησης, νοσταλγίας, θλίψης, αλλά και ιστορικής περηφάνιας.

Την αποστολή συνόδευσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Δήμητρα Κώστα, Μαρία Αδάμου, Αναστασία Κωτούλα, Σάκης Τσιουπέκας και Παναγιώτης Βουτσελάς. Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή, την υπομονή και την καλή διάθεση!

ΜΕΣ Σωτήρα Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης