Τοπικά

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης στη σπηλιά του Μπέη!

Κυριακή πρωί και για ακόμη μια φορά ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύλης “πήρε τα βουνά”.Ξεκινώντας οδικώς από το δημαρχείο της Πύλης κατευθυνθήκαμε προς την Ελάτη. Προορισμός μας η σπηλιά του Μπέη στα 1180μ. υψόμετρο σε μια ιδιαίτερη γεωλογικά περιοχή του Κόζιακα.

Η πεζοπορία μας ξεκίνησε από το σημείο Πέτρινα της Ελάτης,όπου αφήσαμε πίσω μας τον οικισμό και κατευθυνθήκαμε ανατολικά. Ακολουθήσαμε για 100 μέτρα το χωματόδρομο και μπήκαμε δεξιά στο μονοπάτι άπο όπου ξεκινάει και η σηματοδότηση. Μπροστά μας απλωνόταν ο Κόζιακας μαγευτικος, που σε συνδυασμό με τη συννεφιασμένη ημέρα και τις αντιθέσεις των χρωμάτων το τοπίο σου προκαλούσε δέος . Τ

ο μονοπάτι καθαρό και με μέτρια ανηφορική κλήση μας οδήγησε μετα απο 2,5 χιλιομετρα σε δασικό δρόμο, όπου κατευθυνθήκαμε αριστερά για 500 μέτρα στη θέση ΚΩΣΤΑ με υψόμετρο 1295μ. Από εκεί ακολουθήσαμε την κόκκινη σηματοδότηση για την σπηλιά Μπέη.

Το μονοπάτι για τα επόμενα 3 χιλιόμετρα κινήθηκε ανάμεσα σε τεράστια έλατα μοναδικής ομορφιάς, με την ομάδα να ενθουσιάζεται και να σταματάει αρκετές φορές να θαυμάσει το τοπίο και να βγάλει φωτογραφίες. Φτάνοντας στον προορισμό μας, είδαμε εξωτερικά την σπηλιά (μιας και η κατάβαση σε αυτή είναι δύσκολη και απαιτεί προσοχή ) και καθίσαμε να ξεκουραστούμε στο κιόσκι που υπάρχει εκεί δίπλα. Η ομίχλη άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στις κορυφές των δέντρων και η έντονη υγρασία και το κρύο μας εκανε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής αφού πρώτα βγάλαμε την καθιερωμένη φωτογραφία. Ήδη οι συζητήσεις για τον επόμενο προορισμό είχαν ξεκινήσει.

Για τον Ο.Π.Ο.Π Κούτσια Θεοπίστη

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης