Τοπικά

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου φιλοξενήθηκε στο χώρο του Σχολείου μας ο πρώην διεθνής Έλληνας καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης με αφορμή την αναγόρευσή του ως επίτιμου Διδάκτορα στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων. Αρχικά ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου κ. Γιαννούλης καλωσόρισε τον προσκεκλημένο κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην μεγάλη καριέρα του. Στη συνέχεια ακολούθησε ανάγνωση του βιογραφικού του από τους μαθητές Γούσιο Γιάννη, Γκαραβέλλα Αντώνη και Στεργίου Έμη σε συνδυασμό με προβολή βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του, όπως η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Έπειτα ο ίδιος, αφού τιμήθηκε για τη συνεισφορά του από τον διευθυντή του Λυκείου κ. Μανάκο και τον κ. Γιαννούλη, ανέβηκε στο βήμα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην σημασία του ομαδικού πνεύματος, της άθλησης και του να αντιστεκόμαστε στην πληθώρα πειρασμών που μας καταιγίζει καθημερινά, ώστε να βελτιωθούμε σε οποιονδήποτε τομέα μας ενδιαφέρει. Υπογράμμισε επίσης την αξία της σωστής διατροφής, ώστε το σώμα μας, το πλοίο της ζωής μας να παραμείνει δυνατό, για να μπορεί να οξυνθεί και το πνεύμα. Τόνισε, πως ακόμα και μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, δείχνοντας αποφασιστικότητα και εργαζόμενος σκληρά κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των γιατρών και να αγωνιστεί για πολλά ακόμα χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο. Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις των μαθητών, επισήμανε πως ο καθένας έχει κάποιο ταλέντο μέσα του, αρκεί να ψάξει για να το ανακαλύψει, αλλά και πως ο καθένας μπορεί, με σκληρή δουλειά και πάθος, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα ως μέλος κάποιας αθλητικής η και μαθητικής ομάδας. Ανέφερε επίσης, πως η Εθνική ομάδα μπάσκετ, με τις δύο κατακτήσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων αλλά και τη σταθερά καλή παρουσία της έχει εμπνεύσει πολλές γενιές να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

Γενικά, η εκδήλωση αυτή συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών οι οποίοι με αφοσίωση παρακολουθούσαν καθ’ όλη τη διάρκειά της και, μέσω του παρακινητικού λόγου του κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, δέχθηκαν σημαντικά ερεθίσματα για τη συνέχεια της μαθητικής, και όχι μόνο, ζωής τους.

 

 

Γκαραβέλλας Αντώνης

Γούσιος Γιάννης

Στεργίου Έμη

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης