Τοπικά

Ο Παπαστεργίου στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Καινοτομία και τεχνολογία, «ευφυείς» και σύγχρονες πόλεις, τα βασικά ζητήματα που ανέπτυξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Με ειδικό θέμα «Εξυπνες πόλεις: Η ένταξη των νέων τεχνολογιών στο αστικό περιβάλλον και η πρόκληση για την τοπική αυτοδιοίκηση, η επιτροπή συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα  «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά», υπό την προεδρία της βουλευτίνας κ. Ζέττας Μακρή.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέλυσε και εξήγησε τα παραδείγματα και την πορεία των Δήμων συνολικότερα στη χώρα μας, επίπεδο καινοτομιών και προσπαθειών αλλαγής των δεδομένων.

Εδωσε, επίσης, έμφαση στις καινοτομίες και δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, που προσδίδουν νέα δεδομένα
– στη διοίκηση,
– στις άμεσες ωφέλειες για την εξυπηρέτηση του πολίτη,
– στα πιλοτικά προγράμματα για την καθημερινότητα,
– στην εξοικονόμηση πόρων,
– στην ποιότητα ζωής.
Τόνισε, δε, την ανάγκη εισαγωγής καινοτόμων δράσεων και χρήσης της τεχνολογίας στους ΟΤΑ, σε μια πορεία ένταξης των Δήμων στη νέα εποχή, την εποχή των λεωφόρων της τεχνολογίας.
Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση διεξήχθη με τη συμμετοχή βουλευτών που έθεσαν ερωτήματα ουσίας, με τοποθετήσεις για πλήθος ζητημάτων: αστικό περιβάλλον, ακραία καιρικά φαινόμενα, καθημερινότητα του πολίτη, κτήρια, φυσικό περιβάλλον κ.α., ήταν στο επίκεντρο μιας συζήτησης που βρέθηκε ακριβώς στο κέντρο της Αυτοδιοίκησης για τη μελλοντική της  πορεία.

Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ανέπτυξε απόψεις, δίνοντας ουσιαστικές απαντήσεις, ο κ. Δημήτριος Δ. Βέργαδος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης