Ροή Τοπικά

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πρίνου στο Γυμνασίου Πρίνου

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Πρίνου, ύστερα από πρόσκληση  της εκπαιδευτικού του σχολείου κ. Αναστασίας Στουκογεώργου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πρίνου κ. Κώστας Βαΐου, προκειμένου να συναντήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης και να συζητήσει μαζί τους  θέματα που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Ο κ. Βαΐου μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες για το θεσμό του προέδρου της τοπικής κοινότητας, τον τρόπο εκλογής του προέδρου και των μελών των συμβουλίων, για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, τα προβλήματα,  τις δυσκολίες αλλά και τις προτεραιότητες. «Η Κοινότητα αποτελεί διαχρονικό πυρήνα της Ελληνικής κοινωνίας και θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.  Βαΐου και χρέος όλων μας είναι να συνεχίσει η κοινότητα να υπάρχει και να παράγει έργο σε κάθε τομέα της ζωής (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό…). Αναφέρθηκε στο σύστημα του Καλλικράτη σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα του Καποδίστρια. Μίλησε στα παιδιά για την οικονομία της περιοχής και τα προϊόντα που παράγονται. Τόνισε επίσης, την αναγκαιότητα του να μείνει ο κόσμος στο χωριό και να ενισχυθεί η κοινότητα από κάθε πλευρά (κράτος, δήμο….), γιατί είναι βασικός πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος, ο κ. Βαΐου απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών και τόνισε πως αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου, τον οποίο τόπο πρέπει να αγαπήσουν για να συνεχίσει να υπάρχει.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Βαΐου, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πρίνου και προσβλέπουμε σε συνέχεια της συνεργασίας μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης