Τοπικά

Ο Σάκης Παπαδόπουλος επί του φορολογικού Νομοσχεδίου

Είναι φανερό ότι η νέα Κυβέρνηση επέλεξε μια θετική παρέμβαση ως 1η κοινοβουλευτική της δράση. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και οι περαιτέρω διευκολύνσεις στις 120 δόσεις με ταυτόχρονη αναστολή κατασχέσεων, της δίνουν ένα φιλολαϊκό προσωπείο λίγο πρίν τη προώθηση των βαθιά συντηρητικών Σ/Ν για το υδροκέφαλο « επιτελικό» κράτος, τη κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου και της Απλής Αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση και μία μέρα πριν συζητηθεί η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη όπου είναι έκδηλη η εκδικητικότητά της για πολιτικές πράξεις ενός πολιτικού της αντιπάλου που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των σκανδάλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ, στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην υγεία και στη φαρμακευτική πολιτική της προηγούμενης κυβερνητικής εξουσίας της.

Οι φιλολαϊκές ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις έγιναν εφικτές στη νέα οικονομική πραγματικότητα – στη νέα εποχή για τη χώρα μετά την 21/8/2018. Στη νέα ιστορική περίοδο όπου η Ελλάδα χειραφετήθηκε από την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών της – δεν έχει ανάγκη προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης – έχει ορατή ανάκαμψη της οικονομίας της – έχει δημοσιονομικό χώρο  και μπορεί να νομοθετεί ελαφρύνσεις, όπως σας αποσαφήνισαν  ο Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Πιέρ Μοσκοβισί. Επιμένετε να παραποιείτε τα ιστορικά γεγονότα. Λέτε ότι εσείς θέλετε λιγότερους φόρους ενώ εμείς επιβαρύναμε συνειδητά τα μεσαία στρώματα. Η επιβάρυνση του ελληνικού λαού και της μεσαίας τάξης ήταν σκληρή νεοφιλελεύθερη επιλογή του ΔΝΤ – της Κομισιόν – της ΕΚΤ, της θεωρίας τους για εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας και για διάσωση των Τραπεζών.

Οι ελαφρύνσεις στα στρώματα που υπέστησαν τα βάρη των μνημονίων ήταν συνειδητές πράξεις της δικής μας Κυβέρνησης μετά την 21/8/2019.  Εμείς θέλουμε ελαφρύνσεις που να διευκολύνουν τους μη προνομιούχους και τη μεσαία τάξη. Δεν συμφωνούμε στην επέκταση των ελαφρύνσεων στους πλούσιους – στους προνομιούχους – στους ιδιοκτήτες τεράστιας ακίνητης περιουσίας. Οι τροπολογίες που καταθέσαμε και περιλαμβάνουν και τους κάτοικους των Νησιών μέχρι 1000 κατοίκους, αυτή τη λογική έχουν. Εμείς θέλουμε να είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις μέρος μιας γενικότερης προοδευτικής φορολογικής πολιτικής με σταθερούς κανόνες, διαφάνεια φοροδοτικής ικανότητας, Περιουσιολόγιο, γενίκευση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, φορολογική δικαιοσύνη, αναπτυξιακή προοπτική δίκαιη και βιώσιμη.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης