Ροή Τοπικά

Ο Σκρέκας αλλάζει τον χάρτη στα Τρίκαλα. Νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Η ανασύσταση του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας, ενός έργου πνοής που προωθήθηκε προ 25ετίας, αλλά εγκαταλείφτηκε πολύ γρήγορα αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή μας και δημιουργεί προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας στα επόμενα χρόνια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέλαβε προσωπικά το ζήτημα και δίχως να σηκώσει πολύ θόρυβο δούλεψε μεθοδικά και τη… δεδομένη στιγμή κάλεσε τον δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπύρο Αγναντή στο γραφείο του. Εκεί, παρουσία στελεχών της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., ξεδίπλωσε το σχέδιο ανασύστασης του φορέα και κατέθεσε την πρόβλεψη για δημιουργία ενός σύγχρονου Βιομηχανικού Πάρκου έκτασης 1.000 στρεμμάτων, το οποίο θα διαθέτει οπτικές ίνες, σύγχρονες υποδομές και θα βρίσκεται σε  νευραλγικό για την Ελλάδα σημείο, στο κέντρο της χώρας, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Ε-65  αλλά και στην ΠΑΘΕ,  κοντά στο λιμάνι του Βόλου. Κατά την κατασκευή, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας, αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τη θεομηνία DANIEL τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το έργο για το Βιομηχανικό Πάρκο Φαρκαδόνας θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ προτείνεται να αποτελέσει συνεργασία  του Δήμου Φαρκαδόνας και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., η οποία ήδη διαχειρίζεται  27 βιομηχανικές περιοχές.

Πληροφορίες του trikalavoice.gr αναφέρουν ότι ο Κώστας Σκρέκας ήδη έχει κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα ήθελαν να επενδύσουν στο νέο ΒΙ.ΠΑ., εκμεταλλευόμενες τη στρατηγική του θέση. Εφόσον τα σχέδια προχωρήσουν σύμφωνα με το πλάνο αναμένεται να εξασφαλιστούν άμεσα και δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, όλων των ειδικοτήτων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης