Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για την Οικονομία

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε lockdown, το υγειονομικό προσωπικό μετράει τις αντοχές του και η οικονομία βυθίζεται σε τέλμα, η ΝΔ συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι τα ημίμετρα που πανηγυρικά ανακοινώνει, δεν μπορούν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο μιας νέας γενικευμένης κρίσης που ελλοχεύει. Και ενώ, οι μέχρι πρότινος προσφιλείς της οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου  και προβλέπουν για την Ελλάδα 10% ύφεση και εκτόξευση της ανεργίας κατά 5 μονάδες, εμφανίζοντας την ως τη χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση, η Κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Αδρανεί ως προς την ενίσχυση του ΕΣΥ, αποφεύγει να προχωρήσει σε οριζόντια πακέτα στήριξης, βάζει τα θεμέλια για μία βαθιά αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, προωθώντας, με πρόσχημα την πανδημία, απορρυθμίσεις που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί των μνημονίων.

Κατά τα άλλα, 2 στους 3 ανέργους μένουν εκτός ενίσχυσης,  Ομοσπονδίες καταγγέλλουν φαινόμενα αποκοπής ρεύματος σε επιχειρήσεις που υποχρεωτικά έχουν κλείσει, οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί παραμένουν αόρατοι για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το θράσσος και η υποκρισία, λοιπόν, καλά κρατούν από την πλευρά της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού να χαθούν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον λογαριασμό για την κυβερνητική έπαρση να τον πληρώσει η κοινωνία και θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο να υπερασπιζόμαστε τη δημόσια υγεία, την εργασία, την παραγωγική οικονομία. Είμαστε εδώ με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις προκειμένου η χώρα να αποφύγει την επιστροφή στο σπιράλ της ύφεσης.

 

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                     Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης