Ροή Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τις τροπολογίες Βρούτση

Με ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για κατάργηση διατάξεων προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων καθ’ υπόδειξη του ΣΕΒ συμπλήρωσε το αντιμεταρρυθμιστικό της πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση. Στις 16:45, πέντε λεπτά πριν κλείσει η συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε (ν)τροπολογίες εκτός διαδικασίας και επιχείρησε να καταργήσει κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το αιτιολογημένο των απολύσεων, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με την παρέμβαση του ΣΕΠΕ. Εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο με το ΣΕΒ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα και κατήγγειλε την κυβερνητική μεθόδευση αποχωρώντας από τη συζήτηση. Την τροπολογία ψήφισε μόνο η Ν.Δ.

Για την ιστορία  να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει σπουδαίες περγαμηνές αντεργατικής πολιτικής:

·         ήταν ο  Υπουργός που μέσα σε μία νύχτα το 2012 κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και έδωσε το πράσινο φως στον ιδιωτικό τομέα για μείωση των μισθών έως και 50%.

·         ήταν ο  Υπουργός που επί των ημερών του ψηφίστηκε ο νόμος 4046 /αρ.ΦΕΚ 28 περί υποκατώτατου μισθού, με την κατάργηση των τριετιών και χωρίς καμία προσαύξηση, όταν σε καμία χώρα του σύγχρονου πολιτισμένου κόσμου δεν υπάρχει υποκατώτατος μισθός, αυτός ο νόμος- έκτρωμα.

Με τις αντεργατικές τροπολογίες που πέρασαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης ενός άλλου, άσχετου με αυτές νομοσχεδίου, φαίνεται το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ και η βασική στόχευσή του: οι μεταρρυθμίσεις τύπου ΔΝΤ. Πρόκειται για αιτήματα από παλιά, του ΣΕΒ και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και κύκλων, που έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να ικανοποιήσει» η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι αντεργατικές (ν)τροπολογίες της ΝΔ αποκάλυψαν το αθέατο πρόγραμμά της, παρά το βαθύ σκοτάδι στην συστημική ενημέρωση, ένα πρόγραμμα  που η αγριότητα των πολιτικών του θα ωχριά, μπροστά ακόμα και στις μνημονιακές πολιτικές.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης