Τοπικά

Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στα αποχαιρετιστήρια ονομαστήρια του Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, όπου εορτάστηκαν τα 20ά ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου σε αυτό το αξίωμα. Οι εκδηλώσεις ήταν παράλληλα και αποχαιρετιστήριες, καθώς ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Παρών σε αυτές και ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος ο οποίος διακόνησε επί 10ετία στο πλευρό του κ. Ανθίμου ως υπεύθυνος των Οικονομικών Υπηρεσιών της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και εφημέριος παράλληλα του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Τούμπας.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, της διακονίας του, προσέφερε στην Εκκλησία με όλες του τις δυνάμεις, με όλα του τα προσόντα, μέσα πάντοτε στις ανθρώπινες δυνατότητες», τόνισε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και των εκδηλώσεων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος και του ευχήθηκε να ζήσει πολλά χρόνια ακόμη.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θέλησε να αναφερθεί στη δύσκολη πορεία που είχε όλα αυτά τα χρόνια, που έφυγε μακριά από τους γονείς του και την πατρίδα του, τον Πύργο Ηλείας, για να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού. Την ίδια ώρα ιερείς και πιστοί αναφωνούσαν «άξιος».

(φώτο Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης