Τοπικά

Ο Τρικαλινός π. Βασίλειος Πλιάτσικας νέος εφημέριος στον Άγιο Δημήτριο Αχαρνών

Ύστερα από μία δύσκολη περίοδο για την Ενορία Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, έφτασε η στιγμή να τοποθετηθεί με απόφαση της Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου, ως μόνιμος ιερέας του ομώνυμου Ιερού Ναού, ο εξαίρετος Εφημέριος, εκ Τρικάλων καταγόμενος, πάτερ Βασίλειος Πλιάτσικας, στη θέση του αείμνηστου πατρός Κωνσταντίου Πρίμπα, η μνήμη του οποίου θα μείνει στις καρδιές όλων των Ενοριτών.

Ο νέος Εφημέριος, Πτυχιούχος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης διακονούσε έως τώρα στον Ιερό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ενώ διακόνησε με επιτυχία και στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου και στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

Η πρώτη παρουσία του στην νέα του θέση, έγινε την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο στο Δήμο μας, Αρχιμανδρίτη πατήρ Ιωάννη Ράπτη, συλλειτουργώντας μαζί στην Θεία λειτουργία.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας λειτουργίας, ο π. Ιωάννης Ράπτης, ολοκλήρωσε του κήρυγμα του ως εξής : «Σας παρουσιάζω σήμερα το νέο σας Εφημέριο, με την προτροπή του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, κ. Αθηναγόρα, προς τον π. Βασίλειο, να διακονήσει με αγάπη την ενορία του Αγίου Δημητρίου. Ένα ιερωμένο που αγαπάει και εκείνος την Εκκλησία και τον Χριστό όπως κι εσείς και έχει ευλάβεια και φόβο Θεού. Τον αγαπούμε πολύ γι’ αυτό και τον τοποθετούμε σήμερα σε αυτή την Ενορία ως φως συνδεδεμένο με το Θεό για να φωτίσει, να καλλιεργήσει, να κοπιάσει και να κατανείμει τα Μυστήρια της Βασιλείας του Θεού σε όλους εσάς που έρχεστε στην Εκκλησία και αγαπάτε τον Χριστό».

Ο νέος εφημέριος στο τέλος της Θείας λειτουργίας, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη μας κ. Αθηναγόρα για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που του έδειξε και του δείχνει και τον Αρχιερατικό Επίτροπο, πατήρ Ιωάννη Ράπτη, για τα καλά του λόγια και τις συμβουλές του, υποσχόμενος πως μέλημα του είναι να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του και προς την Ιερά Μητρόπολη, αλλά και προς τους ευσεβείς ενορίτες και διερχόμενους πιστούς.

Με καλοσύνη και αγάπη υποδέχτηκαν τον νέο Ιερέα Βασίλειο Πλιάτσικα οι κάτοικοι της Περιοχής Αγίου Δημητρίου, ευχόμενοι «υγεία, καλή διακονία, υπομονή, να τον έχει ο Θεός καλά, με την υπόσχεση πως θα είμαστε στο πλευρό του στον τόσο σημαντικό δρόμο που έχει μπροστά του και είμαστε σίγουροι ότι κι αυτός θα είναι δίπλα μας σε ότι του ζητήσουμε. Άξιος!!! »
Φωτορεπορτάζ Γεώργιος Νιώρας
menidiatis.blogspot.com

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης