Τοπικά

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων στο πλευρό των πλημμυροπαθών

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων, και τα μέλη του, βρέθηκαν ακόμα μία φορά παρόντες στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Με διάφορες δράσεις, συνέβαλαν άμεσα , αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι τα φαρμακεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

 

 

Τα μέλη μας βρέθηκαν δίπλα στους πλημμυροπαθείς , φροντίζοντας για την ανεμπόδιστη και ορθή συνέχισης της θεραπείας τους, συμβάλλοντας στην εύρεση των φαρμάκων τους με μοναδικό στοιχείο το όνομα τους και την εύρεση των φαρμακοποιών τους , μέσω της επιτυχής προσπάθειας της επιτροπής συντονισμού σε συνεργασία με τους εθελοντές του ιατρικού συλλόγου. Συνέβαλαν στην ορθή επανασυντογράφηση των συνταγών αλλά και και την προμήθεια όλων απαραίτητων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Η συντονιστική επιτροπή του συλλόγου σε συνεργασία με τα μέλη της, φρόντισε με τις ενέργειες του για τη μηδενική οικονομική επιβάρυνση των ασθενών τις πρώτες μέρες της καταστροφής. Με τη βοήθεια του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εξασφαλίστηκε ότι το φάρμακο θα είναι δυνατό να φθάσει σε κάθε γωνιά του νομού, ακόμα και με τη χρήση τρακτερ η ελικόπτερου, από την πρώτη μέρα της καταστροφής . Τα φαρμακεία του νομού μας τέθηκαν σε επιφυλακή για να εξυπηρετήσουν αφιλοκερδώς τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, στην περίπτωση που αδυνατούσε το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ λόγω φόρτου. Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥΦΤΑ) δούλεψε εκτός ωραρίου για να εξυπηρετηθούν όλες οι υγειονομικές ανάγκες. Οι Φαρμακοποιοί του κόσμου, ήταν σε καθημερινή επικοινωνία μαζί μας για να αποστείλουν τα απαραίτητα, όπως επίσης και αρκετές φαρμακευτικές εταιρίες. Τέλος ,  να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας αλλά και τους συνανθρώπους μας, για τα είδη ανάγκης που παραχώρησαν στους συνανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

2)      Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων απέστειλε επιστολή στη Διεύθυνση Υγείας για τον επιμελή έλεγχο των βιβλιαρίων εμβολιασμού. Ειδικά τώρα, που αναμένουμε έξαρση μεταδιδόμενων νοσημάτων , ο πλήρης εμβολιασμών των παιδιών είναι αναγκαίος τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και τους συμμαθητές τους.

 

Για το Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων

Ο Πρόεδρος Χαρίσης Γιάννης

Η Συντονιστική Επιτροπή

Λαζαροπούλου Βανέσσα,

Αναστασίου Δημήτριος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης