Ροή Τοπικά

Πάνδημο «αντίο» στον Σπύρο Μπονώτη (φωτό)

Εκατοντάδες Τρικαλινοί συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία έναν από τους τελευταίους σπουδαίους άντρες της πόλης.

Η Εξόδιος Ακολουθία του αείμνηστου Σπύρου Μπονώτη εψάλη εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής. Έδωσαν το παρών άνθρωποι κάθε ηλικίας, όλοι οι πολιτικοί (όλων των παρατάξεων), αυτοδιοικητικοί, απλοί άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από λόγους και πράξεις του εκλιπόντος,  εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ιστορικός πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο ίδιος.

Ο Σπύρος Μπονώτης, σφράγισε με την παρουσία και τα έργα του έναν ολόκληρο αιώνα στα Τρίκαλα.

Γεννημένος στην Πύλη, διετέλεσε διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Τρικάλων, μέλος του ΔΣ του Καστρακιδείου Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Πρόεδρος του ΑΟΤ, Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Τρικάλων, Πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων (με παρέμβαση του οποίου κατασκευάστηκαν και τα δυο).

Δίπλα του, κατά την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας στέκονταν άγημα εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού και φυσικά η οικογένειά του. Η γυναίκα της ζωής του, Ντίτα Μεσσήνη-Μπονώτη, τα παιδιά του Φάννυ (Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Κωστής (Καθηγητής και Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας), ο γαμπρός του Νίκος Λέγκας, πρώην βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών, καθώς και τα  εγγόνια του Σωτήρης και Αφροδίτη.

Αιωνία του η μνήμη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης