Τοπικά

Πάρτι αισχροκέρδειας υπό την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το πάρτι αισχροκέρδειας των παρόχων ενέργειας όχι μόνο συνεχίζεται υπό την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά όπως φαίνεται τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, με τον χειμώνα να φαντάζει ιδιαίτερα βαρύς..
Σχετικά με τη Δ.Ε.Η, μεταξύ πολλών σεναρίων περί της ιδιωτικοποίησης της (βλέπε τότε ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Εθνικό έγκλημα η πώληση των λιγνιτικών μονάδων), ένα σενάριο θα μπορούσε να αποτελέσει η προσπάθεια να γίνει μια γενναία ανασυγκρότηση της επιχείρησης, ώστε να παίξει αποτελεσματικά το ρόλο της σε όφελος της οικονομίας, του ελληνικού λαού και της ανάπτυξης της χώρας.
Όλες οι δήθεν “βαριές” παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην ενέργεια τον τελευταίο χρόνο ήταν αναποτελεσματικές. Και ακριβώς για να εξισορροπήσει αυτό το αποτυχημένο σύστημα που έχει φτιάξει, είναι αναγκασμένη να ξοδεύει δυσθεώρητα ποσά επιδοτήσεων κάθε μήνα. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού ενέργειας αφορούν σε 1.9 δισεκ. ευρώ μόνο για τον Σεπτέμβριο.
Έτσι όμως όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα έχει αρκετά χρήματα για επιδοτήσεις. Και τότε, η κυβέρνηση θα βρεθεί χειμωνιάτικα, με τεράστια κόστη για τους καταναλωτές και με έλλειψη πόρων για επιδοτήσεις.
Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες και την οικονομία.

Δυστυχώς, ακόμη και στον τομέα της ενέργειας, οι οικιακοί καταναλωτές και επιχειρήσεις θα πληρώσουν το κόστος του ρεύματος…και της ιδιωτικοποίησης….”

 

Με εκτίμηση,

Σπυρίδων Κοθράς

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης