Τοπικά

“Πάσχα στο χωριό” με το μωρό σας. Όλα όσα θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας

Είτε επιλέξετε να αποδράσετε για 2-3 ημέρες, είτε για περισσότερες, η προετοιμασία που αφορά τα πράγματα του μωρού σας είναι περίπου η ίδια.

Στο perpatoura.com πιστεύουμε πως η σωστή οργάνωση και η λίστα που θα φτιάξετε με τα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστεί το μωρό σας τις ημέρες των διακοπών, θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά και χώρο καθώς θα αποφύγετε περιττές προσθήκες.

– Ξεκινάμε…

Για τη διαμονή:

Τα ρούχα: Επιλέξτε τα ρούχα του σύμφωνα με τον αριθμό των ημερών που θα διαρκέσει η απόδρασή σας. Ξεχωρίστε τα “καλά” ρούχα που θα του φορέσετε τις ημέρες την Ανάστασης & του Πάσχα και προσθέστε στο βαλιτσάκι του από δύο αλλαξιές για κάθε ημέρα. Το ρουχαλάκι που πρέπει να βρίσκεται σε αφθονία είναι το εσωτερικό φορμάκι που φοράνε τα μωρά, αφού αυτό λερώνεται συχνότερα. Προσθέστε στη λίστα μερικά καλτσάκια, παπουτσάκια και τα απαραίτητα μπουφάν και ζακέτες, ενώ καλό είναι να έχετε κάνει μια έρευνα για τα “σχέδια” του καιρού στον τελικό προορισμό σας, ώστε να αποφύγετε τις εκπλήξεις.

Αν το μωράκι σας είναι μερικών μηνών, είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας τα δικά του σεντονάκια και πετσέτες.

– Προϊόντα φροντίδας: Εκμεταλλευτείτε τις μικρές συσκευασίες από δείγματα που σας έχουν προσφέρει και βάλτε σε ένα σακουλάκι βρεφικό σαμπουάν, αφρόλουτρο, κρέμα περιποίησης και κρέμα για την αλλαγή της πάνας. Προσθέστε μερικές αμπούλες φυσιολογικού ορού καθώς και καθαρές πάνες, σε αριθμό ανάλογο με το χρόνο διαμονής σας.

– Διατροφή: Αν δεν θηλάζετε το μωρό σας, θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας το μπιμπερό του και το αγαπημένο του γάλα. Σε κάθε περίπτωση, προσθέστε στη τσάντα του αρκετά πανάκια που θα χρησιμεύουν τόσο κατά το γεύμα, όσο και τη στιγμή που βοηθάτε το μωρό σας να ρευτεί. Αν το μωρό σας κάνει και άλλα γεύματα, τότε η ποδιά του φαγητού δεν πρέπει να λείψει από τις αποσκευές σας.

– Φάρμακα: Αν το μωρό σας ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή, μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα αντίστοιχα φάρμακα, αλλά και να βεβαιωθείτε ότι η ποσότητα που περιέχουν είναι επαρκής για τις ημέρες που θα βρίσκεστε για διακοπές. Μερικές ημέρες πριν το ταξίδι είναι καλό να μιλήσετε με τον/την παιδίατρό σας, να την ενημερώσετε και να ρωτήσετε αν πρέπει να προσέξετε κάτι συγκεκριμένο.

Παιχνίδια: Διαλέξτε τα παιχνίδια που του αρέσουν περισσότερο ή καλύτερα ρωτήστε το ποιά από αυτά θα ήθελε να έχει μαζί του. Αν σχεδιάζετε να κάνετε μαζί του κάποια πασχαλινή χειροτεχνία, σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Για τη διαδρομή:

– Φαγητό: Ανάλογα με το χρόνο του ταξιδιού, φροντίστε να έχετε σε μια τσάντα και μερικά τρόφιμα, καθώς και νεράκι για το μωρό σας. Αν η διαδρομή που θα κάνετε είναι μεγάλη, ετοιμάστε από το σπίτι ένα γεύμα και μεταφέρετέ το μέσα σε ειδικό δοχείο φαγητού. Επίσης, προσθέστε στην τσάντα με τα τρόφιμα φρούτα, (π.χ. μπανάνες), τοστ και χυμό. Πραγματοποιήστε το γεύμα του όταν επιλέξετε να κάνετε στάση και σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας χαρτοπετσέτες και μωρομάντηλα.

– Αλλαγή πάνας: Όταν θα κάνετε στάση, θα χρειαστεί να ελέγξετε αν το μωρό σας χρειάζεται αλλαγή πάνας. Σιγουρευτείτε (από την αρχή του ταξιδιού) ότι έχετε εύκολη πρόσβαση στην τσάντα μεταφοράς, που περιέχει όλα τα απαραίτητα για το μωρό πράγματα (πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα συγκάματος).

– Παιχνίδια: Μέσα στην τσάντα, που θα έχετε μαζί σας στην καμπίνα του αυτοκινήτου, θυμηθείτε να φυλάξετε 2-3 από τα αγαπημένα του παιχνίδια, έτσι ώστε να μπορεί να απασχοληθεί κατά τη διάρκεια που θα βρίσκεται στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Ξεκινήστε έγκαιρα με τη λίστα σας, συμπληρώστε τις απαιτούμενες προμήθειες και θα διαπιστώσετε πόσο λίγο χρόνο θα χρειαστείτε στο τέλος.

Είστε έτοιμοι;

Καλό ταξίδι… καλή διαμονή… και καλό Πάσχα!

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης