Τοπικά

Πέθανε στις Σέρρες ο Τρικαλινός μουσικός Β. Ταπές

«Έφυγε»  από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών  το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου  ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε δύο εβδομάδες στο  Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Του  συνεργάτη του trikalavoice.gr στις Σέρρες Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Τρικαλινός στην καταγωγή βρέθηκε στις Σέρρες στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 όταν διορίστηκε ως μουσικός της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης Σερρών.

Ανήσυχο πνεύμα  παραιτήθηκε από το Δημόσιο διαγράφοντας  λαμπρή πορεία ως επαγγελματίας μουσικός και ως επιχειρηματίας.

Αρχικά ίδρυσε το Ωδείο «Ταπέ» στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 στην πόλη των Σερρών και  λίγο αργότερα ίδρυσε παραρτήματα  στο Σιδηρόκαστρο και τη Νιγρίτα  ενώ ακολούθως δημιούργησε τρία ωδεία στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη είναι η προσφορά του στην μουσική, την καλλιέργεια της αστικής κουλτούρας και συμπεριφοράς.

Συμμετείχε σε πολλές καλλιτεχνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και από τις σχολές του γαλουχήθηκαν μουσικά δεκάδες συμπολίτες μας.

Ανέπτυξε πολλές γνωριμίες και οικογενειακές σχέσεις με ανθρώπους της μουσικής (τύγχανε της εκτίμησης και της φιλίας μεγάλων συνθετών όπως ο Γ.  Χατζηνάσιος, ο Σπανός κ.α.)

Οσοι τον γνώρισαν ομιλούν για έναν ανοικτό άνθρωπο, κοινωνικότατο, δημιουργικό, εξαίρετο οικογενειάρχη με σταθερές φιλίες, πηγαίο χιούμορ και αστείρευτη δίψα να γνωριστεί και να αποκτήσει κοινωνική συναναστροφή με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους της σερραϊκής κοινωνίας.

Ήταν ένας άνθρωπος πηγαίος, καλλιεργημένος, ευγενής, με πλούσια ενδιαφέροντα και αναζητήσεις και εντονότατη παρουσία και συνεισφορά στη σερραική κοινωνία.

Ο Βασίλης Ταπές με την γυναίκα του Ρούλα δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια με τέσσερα παιδιά, τον Γιώργο, τη Μαρία, την Αναστασία και την Στέλλα. Όλα τα παιδιά του είναι εξέχοντες μουσικοί με ανώτερες σπουδές στο εξωτερικό.

Είδε τη συνέχεια της ζωής αποκτώντας δυο εγγόνια, την Ευαγγελία και την Αθηνά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης