Τοπικά

Πέτσας: “Τη Δευτέρα από 300.000 € στους Δ. Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας” (video)

Τις πρώτες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας παρουσίασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το Δαμάσι.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι τα δύο ζητήματα στα οποία απαιτούνται άμεσα συγκεκριμένες δράσεις είναι οι υποδομές και η κοινωνική προστασία.

Σε ότι αφορά τις υποδομές τόνισε ότι «γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η στέγαση των σεισμόπληκτων γι’ αυτό έρχονται σήμερα 37 τροχόσπιτα, ενώ θα τοποθετηθούν 60 οικίσκοι όταν θα είναι έτοιμες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης στις οποίες θα προχωρήσουν οι δήμοι».

Σχετικά με την κοινωνική προστασία ανακοίνωσε πως «τη Δευτέρα το Υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει από 300.000 ευρώ στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας ώστε να δοθούν τα πρώτα χρήματα ενίσχυσης στους πληγέντες και μέσα στην εβδομάδα θα τρέξουν οι υπόλοιπες διαδικασίες για τις ενισχύσεις κάλυψης των επιπλέον αναγκών και των δαπανών οικοσκευής».

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε δύο έργα: Στην κατασκευή της νέας γέφυρας που οδηγεί στο Βλαχογιάννι και στις απαραίτητες εργασίες που θα γίνουν στον δρόμο προς Βλαχογιάννι, καθώς έχει υποστεί ζημιές.

larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης