Τοπικά

Παίρνει πάνω της την εκτροπή του Αχελώου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τολμηρή επιστολή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στους αρμόδιους υπουργούς.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επαναφέρει ένα σχεδόν… ξεχασμένο έργο, αυτό τη εκτροπής του Αχελώου, ζητώντας από την κεντρική Κυβέρνηση να αναλάβει η ίδια την ολοκλήρωσή της. Με πίστη στις δυνάμεις της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία βραβεύτηκε για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας-ως ένα από τα σπουδαιότερα περιβαλλοντικά έργα της Ευρώπης-θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει και αυτό το στοίχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr στην επιστολή του ο Κώστας Αγοραστός αναφέρει ότι «ουσιαστικά δεν πρόκειται για εκτροπή αλλά μεταφοράς υδάτων κατά μικρό τμήμα τους, θεσσαλικής προέλευσης εντός αυτού τούτου του θεσσαλικού διαμερίσματος. Δεν είναι επίσης έργο μεταφοράς, αλλά σύνθετο έργο εθνικής εμβέλειας, περιβαλλοντικής προστασίας λόγω δημιουργίας αξιοποιήσιμων τα μέγιστα τριών λιμνών επί ορεινών οικονομικώς νεκρών εδαφών».

Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή δύο φραγμάτων, τριών τεχνητών λιμνών, τεσσάρων υδροηλεκτρικών σταθμών και δύο σηράγγων. Ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι «ένα εγκαταλελειμμένο έργο αυτού του μεγέθους δημιουργεί οικονομικώς και περιβαλλοντικώς ισόβια και ανυπέρβλητα εμπόδια ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας» και καταλήγει ζητώντας επισήμως «να αναλάβουμε την ολοκλήρωση του ως άνω έργου ως οι πλέον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ διότι πιστεύουμε ότι αποτελεί έργο επιβίωσης αλλά και πνοής για τη Θεσσαλία αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης