Τοπικά

Παιδιά με ειδικές δεξιότητες: Κάντε κάτι, σας περιμένουμε 4 χρόνια

Στις 3 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με ειδικές δεξιότητες (ΑμΕΑ). Δυστυχώς όμως αυτούς τους ανθρώπους τους θυμόμαστε μόνο μια φορά το χρόνο και ύστερα τους ξεχνάμε πάλι. Αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε, πως είμαστε εν δυνάμει ΑμΕΑ.

 

Όταν μαζί με την σύζυγο μου Γιάννα, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την δωρεά σ΄αυτά τα παιδιά, πήγα στις 13.12.2017 στο σύλλογο ΑμΕΑ «Ελπίδα» και τους πρότεινα την δωρεά για τα παιδιά όλου του νομού. Στη συνέχεια θεώρησα υποχρέωση μου να επισκεφθώ τη Μητρόπολη και να συναντήσω τον Δεσπότη, εκφράζοντας του την επιθυμία μου να κάνω τη δωρεά. Πρότεινα μάλιστα μέσα στον ίδιο χώρο να γίνει η κατασκευή ενός μικρού ναού, του Αγίου Βασιλείου, για να εκκλησιάζονται τα παιδιά, πράγμα το οποίο δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση. Θέλω σ΄αυτό το σημείο να αναφέρω την συνεργασία που είχε η οικογένεια μου με την οικεία Μητρόπολη από το 1897, με τον τότε Δεσπότη Προκόπιο Κουκουλάρη και Βασίλειο Δεληλίγκα, εν συνεχεία τον γιο του Γεώργιο, τον εγγονό του Δημήτριο και σήμερα εμένα.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου για την δωρεά και η πρώτη μας συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο, παρουσία των συλλόγων ΑμΕΑ στις 31.1.2018 και από εκεί και πέρα ακολούθησαν και άλλες συσκέψεις.

Στις 18.9.2018 αποφάσισε να κάνει δεκτή τη δωρεά των 11 στρ. και 600 τ.μ. κτισμάτων (εκεί που λειτουργούσε ο παιδότοπος). Στις 5.4.2019 υπογράψαμε το συμβόλαιο της δωρεάς, όπου στο φύλο 5 αναφέρεται η κατασκευή ενός μικρού ναού, η οποία θα γίνει με δικά μας έξοδα. Στις 5.5.2020 συναντηθήκαμε εκ νέου με τον Δήμαρχο στο γραφείο του, παρουσία του ιδιώτη μηχανικού Δημήτρη Μούρκα, όπου ενημερώθηκε για το ξεκίνημα των εργασιών της ανέγερσης του ναού από την τεχνική εταιρεία των αδελφών Μέμτσα (Η άδεια θα βγει στο δήμο αφού ο χώρος είναι δημοτικός) και εν συνεχεία οριστικοποιήσαμε το ακριβές σημείο των εργασιών, όπου μπήκε συνολικά μέσα στη μελέτη όλης της κατασκευής).

Στις 19.9.2020 έγινε ο αγιασμός θεμελίωσης του ναού. Σήμερα μετά από ενάμιση χρόνο, μας αξίωσε ο θεός να φτάσουμε τις εργασίες μέχρι τη στέγη του ναού. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά, πρώτα ο θεός θα ξεκινήσω πάλι τις εργασίες το καλοκαίρι του 2022, γιατί δεν θέλω να έχω εκκρεμότητες. Στις 3.12.2022, του χρόνου τέτοια μέρα δηλαδή, με την βοήθεια του θεού θα γιορτάσουμε και θα εκκλησιαστούμε όλοι μαζί, με τα παιδιά και τους γονείς τους, στο δικό τους ναό.

 

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρώην Αντινομάρχης-Αντιδήμαρχος Τρικκαίων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης