Ροή Τοπικά

Παπαστεργίου: Τα Τρίκαλα όλο και πιο κοντά στον νέο τους, κεντροβαρικό ρόλο με τον Ε65

«Με τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του νότιου τμήματος του Ε65, τα Τρίκαλα βρίσκονται όλο πιο κοντά σε μια νέα πραγματικότητα: στο να αποκτήσουν την κεντροβαρική τους θέση στον συγκοινωνιακό χάρτη της χώρας μας. Με την ολοκλήρωση – το επόμενο διάστημα – του υπόλοιπου νότιου τμήματος, σε συνδυασμό με τα θετικά νέα για το βόρειο τμήμα, δίνονται νέες προοπτικές που θα βάζουν βάσεις για αναπτυξιακή πολιτική».

 

Η δήλωση αυτή του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου αντικατοπτρίζει τα θετικά νέα από τη σταθερή πορεία της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστότερου ως Ε65. Η δήλωση έγινε στη διάρκεια των εγκαινίων των πρώτων 14 χλμ. του νότιου τμήματος του Ε65, από την εθνική οδό στο ύψος της Λαμίας έως τον κόμβο Καρπενησίου, δηλαδή την παράκαμψη Λαμίας.
Το τμήμα θα εξυπηρετήσει όσους κινούνται προς και από το Καρπενήσι και τη Μακρακώμη, ενώ όσοι ταξιδεύουν για Σοφάδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν την παλιά διαδρομή. Ολόκληρο το νότιο τμήμα, από Λαμία έως Ξυνιάδα βρίσκεται σήμερα στο 70% και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2022.
Το νέο τμήμα θα το διαχειρίζεται η κοινοπραξία Κεντρική Οδός (όπως την εθνική οδό στο Μαλιακό κόλπο και το τμήμα Ξυνιάδας- Τρικάλων του Ε65).
Περιλαμβάνει τρεις γέφυρες, δύο ανισόπεδους κόμβους (Λαμίας και Καρπενησίου) και έναν σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, που όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Όπως ανέφερε κατά την τελετή παράδοσης του τμήματος ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, το νέο κομμάτι θα διευκολύνει όσους κατευθύνονται από την Αθήνα στο Καρπενήσι, «βγάζοντας το Καρπενήσι από μια ιδιότυπη απομόνωση», ενώ θα απαλλάξει την πόλη της Λαμία από ένα μέρος της διαμπερούς κίνησης οχημάτων.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με την ιδιότητα και του βουλευτή Φθιώτιδας, καθώς και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Παραχώρησης Οδός Κεντρικής Ελλάδος, Ροδιανός Αντωνακόπουλος.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών επίσης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές: Ευρυτανίας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς και κ. Θέμης Χειμάρας, Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, Καρδίτσας, Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Κωτσός, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήμαρχοι περιοχών από όπου θα διέρχεται ο Ε65, καθώς και ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης