Ροή Τοπικά

Παπαστεργίου: «500.000 € μέσα θα μπει ο Δήμος Τρικκαίων»

Εξόχως προβληματισμένος ο δήμαρχος Τρικκαίων για το δίμηνο lockdown.

Συγκεκριμένα και μιλώντας στη Λέσχη 97,6  ο Δημήτρης Παπαστεργίου προέβλεψε ότι ο Δήμος θα έχει μειωμένα έσοδα τουλάχιστον 500.000 €, λόγω μη πληρωμής των δημοτικών τελών και έκανε αναφορά σε συνέπειες που θα υπάρξουν από την έλλειψη ρευστού.

«Η αλήθεια είναι πως έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης και οι Δήμοι, που την περίοδο αυτή δεν εισπράττουν σχεδόν τίποτα από τέλη τραπεζοκαθισμάτων, τέλη καθαριότητας, ενοίκια δημοτικών καταστημάτων» είπε και συμπλήρωσε: «Θα έχουμε και εμείς μια σημαντική οικονομική «αιμορραγία», γιατί το ποσό που έχουμε υπολογίσει ότι δεν θα εισπράξουμε το δίμηνο Μάρτιο- Απρίλιο ξεπερνά τις  500.000 ευρώ, την ώρα που υπάρχουν και περισσότερα έξοδα για τα άτομα που πήραμε για το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’, για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, τα δίμηνα στην καθαριότητα γιατί δόθηκε και η άδεια ειδικού σκοπού σε κάποιους εργαζόμενους κ.ο.κ.  

Οικονομικά από τον Μάιο και μετά θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, γιατί οι Δήμοι μας δεν έχουμε εκατομμύρια στην άκρη, έχουμε αυτά που ο νόμος ορίζει, κρατάμε δηλαδή χρήματα για το επόμενο  δίμηνο.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, όπως θα είναι δύσκολα και για τις ΔΕΥΑ σε όλη την Ελλάδα και εκεί θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί διακοπές νερού δεν κάνουμε, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει . Και μπορεί η ΔΕΥΑ των Τρικάλων να είναι σε καλύτερη μοίρα, αλλά υπάρχουν ΔΕΥΑ στην Ελλάδα που δεν θα αντέξουν ούτε τον Απρίλιο, αν δεν ενισχυθούν.

Ελπίζω βέβαια να μη κινδυνεύσουν μισθοί στην πληρωμή τους, αλλά σε αντίθεση με το υπόλοιπο σύστημα του δημοσίου, οι Δήμοι τα πληρώνουν όλα μόνοι τους από το ταμείο Δήμου, το οποίο κατά 50% γεμίζει από το κράτος και το άλλο 50% από αυτά που πληρώνουν οι δημότες. Πιθανώς να πάμε πίσω την πληρωμή των προμηθευτών, θα πρέπει να δούμε με την κυβέρνηση τι θα πάει πίσω σε πληρωμές».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης