Τοπικά

Παρέμβαση Θανάση Λιούτα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της χαλαζόπτωσης

Όλα τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας που επλήγησαν από την έντονη και σφοδρότατη χαλαζόπτωση της Κυριακής 20 Ιουνίου του 2021, επισκέφθηκε ο Θανάσης Λιούτας. Κατά την επίσκεψή του, ο Τρικαλινός Βουλευτής, μαζί με τους προέδρους των κοινοτήτων και τους παραγωγούς, μαζί με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Ν. Τρικάλων, κ. Μανώλη Γουγουλάκη, καθώς και με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας, κ. Μιχάλη Λιόντο, διαπίστωσε από κοντά το τεράστιο μέγεθος της ζημιάς.

 

«Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, η καταστροφή υπήρξε ολοσχερής με τις ζημιές να αναφέρονται τόσο στο φυτικό και στο ζωικό κεφάλαιο, όσο και σε ποιμνιοστάσια, αποθήκες και σε άλλες μόνιμες κατασκευές.

Στη συνέχεια ο Τρικαλινός Βουλευτής μετέβη στην Καρδίτσα όπου συμμετείχε στη σύσκεψη αυτοδιοικητικών παραγόντων, καθώς και παραγωγών, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Νίκου Δούκα και του Προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Λάρισας, κ. Μιχάλη Λιόντου. Ο σκοπός της σύσκεψης αφορούσε την αποτίμηση της κατάστασης, η οποία δημιουργήθηκε και στον τόπο μας, στον Νομό Τρικάλων, και ειδικότερα στον Δήμο Φαρκαδόνας, από τις καταστροφές της θεομηνίας.

Ο κ. Λιούτας λαμβάνοντας τον λόγο επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέδειξαν και αποδεικνύουν ότι βρίσκονται δίπλα στους Έλληνες παραγωγούς, δίπλα σε όλους τους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας, στηρίζοντάς τους έμπρακτα και ουσιαστικά.

 

«Όπως και στην περίπτωση της καταστροφικής θεομηνίας του Ιανού τον περασμένο Σεπτέμβρη, έτσι και σήμερα, με την ίδια αμεσότητα θα λειτουργήσουν τα Υπουργεία μας και όλοι οι μηχανισμοί, ώστε με γρήγορο ρυθμό να εκτιμηθούν οι ζημιές και να υπολογιστούν δίκαια οι αποζημιώσεις».

 

Ο Θανάσης Λιούτας επίσης βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα, με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ζητώντας του η αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής αυτής  να καλυφθεί από τον νέο, πολύ σημαντικό νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2021 (4797/2021) με αποστολή την άμεση διαχείριση των συνεπειών τέτοιων θεομηνιών.

 

«Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες που ήταν χρονοβόρες».

 

«Ο Δήμος Φαρκαδόνας, ο οποίος επλήγη βαρύτατα από τη λεγόμενη «Υπερκυτταρική Καταιγίδα (Supercell thunderstorm)», η οποία μετέφερε σύννεφα, τα οποία παρήγαγαν πολύ ισχυρές βροχές, χαλάζι, καθώς και ανεμοστρόβιλο, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως πληγείσα περιοχή από τη θεομηνία και να λάβουν χώρα οι ευεργετικές διατάξεις για την ανακούφιση των πληττόμενων παραγωγών».

 

Ο κ. Λιούτας θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την άμεση αντιμετώπιση της καταστροφής που ήρθε στον τόπο μας.

 

Στο τέλος της σύσκεψης, ο Τρικαλινός Βουλευτής, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Νίκο Δούκα, για την άμεση ανταπόκρισή του.

 

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται πάντα στο πλευρό κάθε πληττόμενης κοινωνικής ομάδας».

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης