Τοπικά

Παρέμβαση Κοντοτόλη για να χαρακτηριστούν καθολικά πλημμυροπαθείς Μπάρα και Κεραμαρειά

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μπάρας Τρικάλων, να χαρακτηριστεί πλημμυροπαθής και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές με ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

 

Αναφορά προς  τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,  Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν στη Βουλή, αναφορικά με το αίτημα της Επιτροπής Πλημμυροπαθών κατοίκων Μπάρας, ώστε να έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η  Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μπάρας, οι κατοικίες τους για τρεις ημέρες ήταν πλημμυρισμένες με το ύψος του νερού να φτάνει ακόμα και το 1,80 μέτρα και οι ένοικοι εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και προμήθειες. Κι ενώ κατάφεραν κι επιβίωσαν και άντλησαν με ίδια μέσα τα νερά από τα σπίτια τους, στο ερώτημά τους γιατί δεν κηρύχθηκε η περιοχή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δικαιούνται αποζημίωσης, η απάντηση ήταν ότι είναι αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής, η δε Πυροσβεστική ότι είναι αρμόδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δίκαια, επομένως, διαμαρτύρονται και ζητούν απαντήσεις στο αίτημα για κήρυξη της περιοχής τους ως πλημμυροπαθούς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η κρατική αρωγή να συμπεριλαμβάνει όλα τα ακίνητα που είναι δηλωμένα στο Ε9.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης