Ροή Τοπικά

Παρέμβαση Μανιάτη για το φράγμα Μεσοχώρας

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας, ο οποίος δούλεψε και έφτασε πιο κοντά από κανέναν να δώσει λύση στο πολύπαθο έργο.

Σε ανάρτησή του για το Υδροηλεκτρικό Φράγμα Μεσοχώρας ο Γιάννης Μανιάτης σημειώνει ότι «πρόκειται για ένα κορυφαίο περιβαλλοντικό έργο, αξίας 500 εκ. ευρώ. Ένα έργο ολοκληρωμένο από το 2001 που ακόμα δεν λειτουργεί»!

«Ήρθε η ώρα της σοβαρότητας» συνεχίζει ο πρώην υπουργός και εξηγεί τα βήματα που είχαν γίνει για τη λύση το 2014, η οποία θα είχε δοθεί κιόλας αν δεν προέκυπταν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (αλλαγή Κυβέρνησης κλπ.).

Λέει ο Γιάννης Μανιάτης: «Το 2014 ολοκληρώσαμε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία του. Προκειμένου να απεμπλακεί το φράγμα από το σχήμα εκτροπής του Αχελώου, μετά από οδηγίες μου, εκπονήθηκε και υποβλήθηκε από τη ΔΕΗ, νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, απόλυτα συμβατή με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, καθώς και με τα εγκεκριμένα Σχέδια Διαχείρισης υδατικών διαμερισμάτων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς (Νοέμβριος 2014).

Ένα έργο που θα αποδίδει στην ελληνική οικονομία και τη ΔΕΗ 25 εκατ. € κάθε χρόνο. Ένα έργο που θα παράγει 360 γιγαβατώρες ετησίως, που αντιστοιχούν με το 10% της συνολικής παραγόμενης υδροηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Δυστυχώς χάθηκαν ακόμα έξι χρόνια. Χάθηκαν τουλάχιστον 150 εκατ. €.

Ήρθε η ώρα της σοβαρότητας και της αποτελεσματικότητας.

Η λύση είναι μπροστά μας και είναι επιτακτική.

Η χώρα δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης