Ροή Τοπικά

Παρέμβαση του Πάνου Τσιάρα για τη σύνθεση της Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΙΝ.ΑΛ.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Συζητήσεις προκάλεσε το σχόλιο του trikalavoice.gr για την “καταγραφή δυνάμεων” στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΙΝ.ΑΛ. (δείτε ΕΔΩ).

Με αφορμή αυτό παρενέβη και ο Τρικαλινός οδοντίατρος Πάνος Τσιάρας, πρώην γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Τρικάλων και τομεάρχης Υγείας στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. που είχε ιδρύσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά:

“Άρθρο 11 Καταστατικού ΚΙΝΑΛ.
Νομαρχιακές Οργανώσεις: Συγκρότηση – Λειτουργία – Αρμοδιότητες
1. Τα μέλη των Νομαρχιακών Οργανώσεων εκλέγουν κάθε δύο (2) χρόνια με άμεση καθολική ψηφοφορία Νομαρχιακή Επιτροπή, αποτελούμενη από επτά (7) έως δεκατρία (13) μέλη, ανάλογα με το δυναμικό τους. Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγει τον Γραμματέα και τον Αναπλ.Γραμματέα.”

————–

Πληροφορήθηκα και εγώ , όπως και όλα τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, όπως κ όλοι οι συντοπίτες μου για τον ορισμό της νέας Νομαρχιακης επιτροπής και των νέων συντονιστών Τομέων του ΚΙΝΑΛ στο νομό Τρικάλων. 

Διάβασα  το άρθρο στο trikalavoice.gr περί κατανομής των στελεχών σε Γεννηματικούς, Ανδρουλακικούς κ Λομβερδικούς.

Άκουσα κ τη συνέντευξη της νέας Γραμματέως σε μεγάλο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό 

Πρώτα απ όλα θα ήθελα να συγχαρώ όλες κ όλους που ορίστηκαν στη μεταβατική Νομαρχιακή μέσω τηλε-εργασιας, λόγω πανδημίας όπως ανακοινώθηκε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ικανά στελέχη. 

Παρ όλα αυτά ως παλαιός Γραμματέας Νομαρχιάκης κέντρο αριστερού κόμματος και νυν στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, μου δημιουργήθηκαν απορίες κ θέλησα να ρίξω μια ματιά στο επίσημο καταστατικό μήπως κ κάτι μου διαφεύγει περί της εκλογής των νομαρχιακών επιτροπών. 

Μίλησα επίσης με πολλά  μέλη κ γνωστά στελέχη του ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα που δεν είδα τα ονόματά τους στη λίστα, αν υπήρχαν διαδικασίες εκλογής και αν  είχανε ενημερωθεί, τουλάχιστον για εκδήλωση ενδιαφέροντος. 

Διαπίστωσα πως οι απορίες μου ήτανε εύλογες κ δεν τις είχα μόνο εγώ. 

Παραθέτω τις απορίες που πιθανώς να συμμερίζονται κ πολλοί άλλοι Τρικαλινός κέντρο αριστεροί και μη.

– Πως Τελικά ορίστηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα? Ποιος τους όρισε κ πως επιλέχθηκαν να είναι συγκεκριμένα αυτά. 

-Ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και σε ποια επίσημα όργανα του ΚΙΝΑΛ?

– Τι θέση έχουν σ ένα δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα ανακοινώσεις ορισμού,  ακόμη και εάν πρόκειται όπως ειπώθηκε για μεταβατική Επιτροπή. 

– Μιας κ είναι μεν μια μεταβατική κ μη εκλεγμένη Επιτροπή ,  πλήρης τομέων δε,  τι αρμοδιότητες έχει? Να προετοιμάσει την προσεχή εκλογή? Αν είναι έτσι προς τι η πρωτοφανής πληρότητα τομέων? Δεν αρκούσε μια Επιτροπή προετοιμασίας των διαδικασιών εκλογής?

– Και μιας κ ητανε μέσω τηλεεργασιας γιατί να μην καλέσουν  κ ενημερώσουν μέσω email και όλα τα μέλη που ζούνε εκτός Τρικάλων.  Η τεχνολογία αυτό το προσόν έχει.  Να μην χρειάζεται η μετακίνηση ανά πάσα στιγμή.  

Οπως προείπα,  παρακολούθησα τη συνέντευξη της Νέο ορισθήσας Γραμματέως. Το μόνο που άκουσα είναι ότι δε τίθεται θέμα κατανομής επιρροών των κεντρικών στελεχών με τοπικά στελέχη κ είναι σύμφωνη κ Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

-Αυτό είναι το ουσιώδες μιας Νομαρχιάκης επιτροπής? Τι ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία οι σφαίρες επιρροών? Πως μπορεί αυτό να αποτελεί πολιτικό λόγο κ όχι μόνο συζήτηση δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος?

 Καμιά αναφορά για τη δημοκρατικότητα των διαδικασιών και την επιθυμία του ΚΙΝΑΛ να συνκαταλέγεται στα ανοιχτά στη κοινωνία κόμματα που οφείλουν να έχουν ένα ρυθμιστικό και ουσιαστικό ρόλο κοντά στις ανάγκες του Τρικαλινού πολίτη. Καμία αναφορά στο όραμα της Νέας Επιτροπής για το όραμα του ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα. 

Ελπίζω σε μια προσεχή συνέντευξη ή άρθρο των μελών της νέας ορισθήσας επιτροπής ν απαντηθούν πολλά από αυτά τα ερωτήματα. 

Η χώρα μαστίζεται χρόνια από αδιαφανείς διαδικασίες και αποφάσεις κλειστών γραφείων. 

Το ΚΙΝΑΛ οφείλει ν αποδείξει ότι αποτελεί την απάντηση στην κυριαρχία των νεοφιλελευθερων πολιτικών,  όχι με λόγια αλλά με πράξεις.  

Η ευκαιρία υπάρχει.  Οι παρωχημένες αντιλήψεις όμως που το οδήγησαν ως ΠΑΣΟΚ κ ως ΚΙΝΑΚ στο 6-8 %   φαίνεται ότι δύσκολα ξεπερνιούνται. 

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία κ δύναμη  σε όλα τα στελέχη και υγεία σε όλους τους συμπολίτες μας.

Με τιμή 

Πάνος Τσιάρας 

Ενεργός Πολίτης 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης