Τοπικά

Παρέμβαση Χάιδου για τη νέα ΚΑΠ. Τι προτείνει για τα Τρίκαλα

Στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας ΚΑΠ στη Λάρισα, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά, παρέστη ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Χάιδος, η παρέμβαση του οποίου συζητήθηκε. Στάθηκε στην επισήμανση του ίδιου του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ότι χάνονται περισσότερα από 50 εκ. € με τη νέα ΚΑΠ, ότι είναι ελάχιστος ο χρόνος για την εφαρμογή της και ότι δεν έχει γίνει εξειδίκευση στις προτεραιότητες του σχεδίου.

 

«Όσοι έχουν φθινοπωρινές και χειμερινές καλλιέργειες όπως σιτηρά και όσπρια είναι στον αέρα» σημείωσε και υπογράμμισε την «παντελή απουσία μέριμνας για τις μικρές εκμεταλλεύσεις και την παράλειψη (;) της Κυβέρνησης να καταθέσει τους στρατηγικούς της στόχους στο σχέδιο που κατέθεσε στις Βρυξέλλες».

«Εμείς προτείνουμε ξακάθαρα ποιοτική και ταυτοτική γεωργία, παραγωγή δηλαδή προϊόντων με ταυτότητα και ποιότητα, και επιπλέον δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ερημοποίησης. Η Θεσσαλία είναι η μοναδική Περιφέρεια που εξαιτίας της εμμονής κάποιων ακόμη και σήμερα με την εκτροπή του Αχελώου, δεν έχει αναθεωρημένα ΣΔΛΑΠ και χάνουν οι παραγωγοί εκατομμύρια ενισχύσεων. Έπρεπε να είχε αναθεωρηθεί από το 2021 και με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν έγινε με αποτέλεσμα αυτά τα ολέθρια αποτελέσματα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης