Τοπικά

Παρέμβαση… Χάιδου στη κόντρα Αγοραστού-Παπαστεργίου

Επιστολή του νεαρού περιφερειακού συμβούλου Τρικάλων προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr ο Γιάννης Χάιδος παρεμβαίνει στη διαμάχη των αντρών ζητώντας να πληροφορηθεί… από πηγάζει τελικά αυτή και τι συμβαίνει τελικά με τα έργα στα Τρίκαλα.

Αναλυτικά η επιστολή του προς τον Κώστα Αγοραστό:

“Αξιότιμε κ Περιφερειάρχα

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας, αλλά και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων παρατηρούμε μια αδιάκοπη αντιπαράθεση στα μέσα μεταξύ περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας και δημοτικής αρχής του δήμου Τρικκαίων.

Άλλοτε αιχμή του δόρατος της διαφωνίας αποτελούν μεγαλύτερα ή μικρότερα γεγονότα με κοινό παρανομαστή πάντοτε έργα που καθυστερούν να υλοποιηθούν διότι, όπως διαβάζουμε, οι μελέτες δεν κατατίθενται έγκαιρα στη διαχειριστική αρχή της περιφέρειας και άλλοτε έργα που αμφισβητείται η πατρότητα, η έμπνευση αλλά κυρίως η αρχή που θα τα υλοποιήσει πχ δρόμος Καρδίτσης τελευταίως

Επιπρόσθετα καθημερινά, χωρίς υπερβολή στα τοπικά μέσα παρακολουθούμε ένα καταιγισμό εξαγγελιών έργων σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα διαβάζουμε για δρόμους γέφυρες, αθλητικά κέντρα γειτονικών δήμων αλλά και για υλικοτεχνικές υποδομές σε υπηρεσίες, όπως οχήματα για την ΕΛΑΣ και εξοπλισμό για το νομαρχιακό  νοσοκομείο Τρικάλων.

Για τα παραπάνω πολυδιαφημιζόμενα και προβαλλόμενα έργα βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο παρουσιάζεται το ΕΣΠΑ.

Πραγματικά όλοι μας μένουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ακούγοντας πως η περιφερειακή αρχή εκμεταλλευόμενη αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο προχωρά σε μια τεράστια σειρά έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Από την άλλη όμως κυκλοφορεί ένα όργιο φημών πως η περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ μεταξύ των άλλων περιφερειών της χώρας διαχρονικά. Κάποιοι μάλιστα μιλούν ξεκάθαρα για την τελευταία θέση.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αλλά και σεβόμενος τους Θεσσαλούς πολίτες οφείλω να ζητήσω μια λεπτομερή ενημέρωση για να γίνει ξεκάθαρο που είναι η αλήθεια και που αρχίζουν οι κακόβουλες φήμες.

Και χρησιμοποιώντας μια αγαπημένη σας έκφραση, πως μοναδική κόρη του χρόνου είναι η αλήθεια – κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο – ζητώ επισήμως τους πίνακες απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ για την περιφέρεια Θεσσαλίας των τελευταίων πέντε ετών, ώστε οι Θεσσαλοί πέραν της μνήμης και της κρίσης .να έχουν ξεκάθαρη άποψη αν όλα όσα τους παρουσιάζονται είναι πραγματικά αρκετά ή μόνο λίγα ψίχουλα, μπροστά σε όσα δικαιούνται και μπορούν να απολαμβάνουν σε έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Με τιμή

ΧΑΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης