Ροή Τοπικά

Παραιτήθηκε ο αρχαιότερος Ηγούμενος των Μετεώρων, Ισίδωρος ο Βαρλααμίτης

TRIKALAVOICE.GR

Το τέλος μιας ολόκληρης και σπουδαίας εποχής γράφεται σήμερα για τη Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων καθώς υπέβαλλε την παραίτησή του, λόγω γήρατος, ο αρχαιότερος Ηγούμενος αυτής, ο Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ.

 

Ὁ πολιός γέροντας, στην επιστολή της παραιτήσεώς του, η οποία είναι μια δοξολογική ευχαριστία προς τον Θεό, ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο, τους Κληρικούς και Μοναχούς και άπαντας τους ευλαβείς προσκυνητάς και φίλους της Μονής για την αγάπη τους, ζητά συγνώμη σε όσους τυχόν επίκρανε και προς όλους ανεξαιρέτως δίδει την ευχή του. Βεβαιώνει δε ότι θα είναι δίπλα σε κάθε ένα από μας με την προσευχή του, η οποία πλέον θα είναι απρόσκοπτη από διοικητικές ευθύνες.

Ο πολυσέβαστος γέροντας Ισίδωρος, ο παλαιότερος της Ιεράς Πολιτείας των Μετεώρων, είχε εγκατασταθεί στα Μετέωρα από το 1960 και το 1961 εκάρη Μοναχός στην αδελφότητα η οποία ανέδειξε δεκάδες σπουδαίους πνευματικούς ανθρώπους. Η Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων εξελίχθηκε σε φάρο της Ορθοδοξίας και  ανέδειξε πλειάδα Αρχιερέων της Ελλαδικής και όχι μόνο Εκκλησίας (μεταξύ αυτών ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο μακαριστός Πειραιώς Καλλίνικος, ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο πρώην Αυλώνος Χριστόδουλος κ.α.).

Ο Θεός να του χαρίζει έτη πολλά κι ευλογημένα, απαλλαγμένο πια από τα διοικητικά του καθήκοντα. Τον χρειαζόμαστε…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης