Τοπικά

Παρεμβάσεις Λιούτα για τα εμβολιαστικά κέντρα Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας

Κατόπιν των σχετικών συζητήσεων εργασίας που είχε πραγματοποιήσει ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με αρμόδια στελέχη του Πρωθυπουργικού Γραφείου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς και με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη, με θέμα την ανάγκη για την άμεση λειτουργία και των Κέντρων Υγείας Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας, ως εμβολιαστικών κέντρων στον Νομό Τρικάλων, η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε και άμεσα από τις 15 Φεβρουαρίου, τόσο το ΚΥ Καλαμπάκας, όσο και της Φαρκαδόνας θα λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα.

 

Πρόκειται για απόφαση που επιβεβαιώνει τη σχετική ακριβή διαβεβαίωση που είχε λάβει τότε ο Τρικαλινός Βουλευτής.

 

Να θυμίσουμε ότι, μέσα στον Ιανουάριο ο Θανάσης Λιούτας – όπως είχε ανακοινώσει τότε και με το από 25/1/2021 Δελτίο Τύπου – είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας έως τις 15 Φεβρουαρίου θα λειτουργούσαν και ως σημεία εμβολιασμού.

 

Τότε ο Θανάσης Λιούτας είχε εξηγήσει προς όλους ότι επρόκειτο για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, πάνω στο οποίο όλοι θα έπρεπε να ενσκήψουν με δεδομένο ότι, συνολικά στους δυο αυτούς Δήμους μας κατοικούν σε μεγάλο ποσοστό και άνθρωποι τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν μια ηλικιακή ομάδα ιδιαιτέρως ευάλωτη στον Κορωνοϊό, με δεδομένες τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των περιοχών αυτών, οι οποίες καθιστούσαν τη μετακίνηση συνολικά των δημοτών τους προς τα Τρίκαλα ή την Πύλη μια καθόλου εύκολη υπόθεση (ο Δήμος Μετεώρων αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο στην Ελλάδα), και με δεδομένο ότι η πρόσβαση στον εμβολιασμό θα πρέπει να είναι, όσο το δυνατόν γίνεται, εύκολη και άμεση για όλους τους πολίτες.

 

Ο Θανάσης Λιούτας ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους, και κυρίως τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους συνεργάτες του, οι οποίοι εργάστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και δόθηκε λύση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης