Τοπικά

Παρουσίαση αποτελεσμάτων συνεργατικού ερευνητικού έργου “TRI-SOME” στον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων

Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00, στον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του Συνεργατικού Ερευνητικού Έργου με τίτλο “Έξυπνο Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο – TRI-SOME”.

 

Το συνεργατικό σχήμα υλοποίησης του έργου ανέλαβε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και της έξυπνης πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών για δράσεις τουριστικού, πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος οργανισμών και δήμων.

Την Παρουσίαση άνοιξε ο Διευθυντής του Συντονιστή φορέα (ASSET Τεχνολογική), κ. Γεώργιος Κουκλάκης, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, συνεργάτες, Πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και εκπροσώπους της τοπικής αγοράς. Με την ομιλία του αναφέρθηκε στο ερευνητικό έργο “TRI-SOME” εισάγοντας το σύνολο των παρευρισκόμενων στο περιεχόμενο του έργου, τα αποτελέσματα και την εφαρμογή του στον Δήμο Τρικκαίων. Ολοκλήρωσε την ομιλία του με τον σκοπό του έργου να μετατρέψει την πόλη σε ένα Έξυπνο Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο, ένα Οικοσύστημα αλληλεπίδρασης και συνέργειας όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του κ. Δονάτου Σταυρόπουλου, Διευθυντή Έρευνας & Τεχνολογίας της εταιρείας GRIDNET A.E., μέλος του συνεργατικού σχήματος του έργου. Με μια αναλυτική παρουσίαση ο κ. Σταυρόπουλος ανέπτυξε το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών της πλατφόρμας “TRI-SOME”, τόσο για τον διαχειριστή της εφαρμογής, τα συμμετέχοντα καταστήματα όσο και για τους τελικούς χρήστες. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την αναφορά στο ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης (AI & ML) στην υλοποίηση του έργου.

Χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους απηύθυνε ο Διαχειριστής της εταιρείας Spirito, κ. Χρήστος Γενιτσεφτσής, που συμμετέχει στο συνεργατικό σχήμα του έργου, ο οποίος ανέλυσε τις δραστηριότητες διάχυσης και δημοσιότητας του έργου και των αποτελεσμάτων του, με σκοπό την ενημέρωση και κινητοποίηση των τελικών χρηστών της πλατφόρμας “TRI-SOME”.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, κ. Χρήστος Μπλουγούρας, ο οποίος ευχαρίστησε τους φορείς του έργου για την παρουσία και τη συνεργασία τους με τον Σύλλογο για την πιλοτική εφαρμογή του έργου στην πόλη των Τρικάλων. Τόνισε ότι ο Σύλλογος στηρίζει εμπράκτως δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Αναγνώρισε τέλος την ανάγκη για εκτεταμένη δικτύωση φορέων και σύναψη συνεργασιών για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, του εμπορίου και του τουρισμού της πόλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μέλη του Συλλόγου και εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς, με τους οποίους αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος σχετικά με την εφαρμογή της πλατφόρμας.

Η πλατφόρμα “TRI-SOME” έχει ως σκοπό τη συμμετοχή του τελικού χρήστη μέσα από μια ολοκληρωμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που εμπεριέχει τόσο τις εμπορικές όσο και τις πολιτιστικές υπηρεσίες της πόλης, στην οποία ζει ή την οποία επισκέπτεται. Επιπλέον, αποσκοπεί στην εύκολη χρήση της πλατφόρμας από τα εμπορικά καταστήματα μέσω διαδικτυακής διεπαφής, η οποία θα τους επιτρέπει να ελέγχουν και να παραμετροποιούν τα στοιχεία και τις εκάστοτε προσφορές τους. Αντίστοιχα θα υπάρχει η δυνατότητα να προβάλλονται στους χρήστες της εφαρμογής πολιτιστικές πληροφορίες και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020) και από κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) (κωδικός έργου Τ1ΕΔΚ-03473).

 

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης