Τοπικά

Παρουσίαση συνεργατικού ερευνητικού έργου “TRI-SOME”

Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του συνεργατικού ερευνητικού έργου με τίτλο “Έξυπνο Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο” – “TRI-SOME”, στον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, στο πλαίσιο της Δράσης “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020) και από κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

 

 

Το “TRI-SOME” αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που παρέχει υπηρεσίες έξυπνης υποδομής με στόχο την προηγμένη και αποδοτική προσφορά πολιτιστικών και τουριστικών υπηρεσιών. Το TRI-SOME ενθυλακώνει και επεκτείνει τις υπηρεσίες μίας έξυπνης πόλης – στο παρόν έργο στην πόλη των Τρικάλων – προς όφελος των επισκεπτών, ενισχύοντας την τοπική οικονομία μέσω της μόχλευσης του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της.

Το έργο εφαρμόζεται πιλοτικά στην πόλη των Τρικάλων ώστε το να καταστεί λειτουργικό, φιλικό, χρήσιμο και προσοδοφόρο για τους χρήστες και τους μελλοντικούς πελάτες. Σε δεύτερο χρόνο, το παραχθέν προϊόν θα εφαρμοστεί σε διαφορετικούς δήμους και εμπορικά κέντρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η καινοτομία του έργου βασίζεται στην ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη τουριστική, πολιτιστική και εμπορική υπηρεσία. Το έργο μετατρέπει την πόλη σε ένα Έξυπνο Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο, ένα Οικοσύστημα αλληλεπίδρασης και συνέργειας όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν οι φορείς ASSET Τεχνολογική (Συντονιστής του έργου), η εταιρία τηλεπικοινωνιών και πληροφοριακών συστημάτων GRIDNET (Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου) και η εταιρία επικοινωνίας και μάρκετινγκ Spirito Group.

Πληροφορίες:

smart-city.gr

https://www.facebook.com/Trisome-109491590924884

https://www.instagram.com/trisome_system/

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης