Τοπικά

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μητροπολίτου πρ. Αυλώνος περί αμαρτίας (φώτο)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου των Τρικάλων παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του κ. Χριστοδούλου.

Πρόκειται για ακόμη μια γραπτή παρακαταθήκη του λόγιου Μητροπολίτου πρ. Αυλώνος Χριστοδούλου, στην Εκκλησία μας.

Ο κ. Χριστόδουλος παραδίδει προς ανάγνωση στους πιστούς το νέο του πόνημα που τιτλοφορείται «Η αμαρτία κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο».

Η παρουσίασή του έγινε παρουσία σύμπαντος του πνευματικού κόσμου της πόλεώς μας, οι δυο Μητροπολίτες, κ.κ. Χρυσόστομος και Θεόκλητος, ο αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης,     Μοναχοί, Μοναχές, κληρικοί κ.α.

Ομίλησαν περί αυτού καταλλήλως ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, ο καθηγητής  Βυζαντινολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αλ. Αλεξάκης και ο Πρωτ/ρος   Χαρίλαος Παπαγεωργίου Δρ. Θεολογίας, ενώ το συντονισμό είχε ο Σωτήρης Μπαλατσούκας.

Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρεται στο νέο του βιβλίο λεπτομερώς στις ευλογίες του Θεού προς τον άνθρωπο «την επίγεια εικόνα του Θεού που ο προορισμός της είναι η επίγεια και η επουράνια Βασιλεία Του» και στέκεται ιδιαίτερα  στις δυο επιλογές που δίνει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στον άνθρωπο: «Ή απορρίπτει απ’ την αρχή κάθε αμαρτωλή επιθυμία με το να την καθιστά ανενέργετη ή αν τη διαπράξει τελικά να τη εξαφανίσει με τη μετάνοια και την εξομολόγηση».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης