Τοπικά

ΠΑΣΟΚ είναι!!! Απίστευτη συγκέντρωση Οικονόμου στα Τρίκαλα (εικόνες)

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς αυτή η συγκέντρωση-ομιλία του Γιώργου Οικονόμου το μεσημέρι της Κυριακής στα Τρίκαλα δεν είναι «υποψηφίου βουλευτού τρίτου κόμματος», αλλά κόμματος που… επιστρέφει για να πρωταγωνιστήσει ξανά, για να εμπεδώσει ένα αίσθημα σιγουριάς στους πολίτες και πραγματικής ελπίδας για το μέλλον.

 

 

Κι αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που αναθερμαίνει τη σχέση του με το λαό και έρχεται να δουλέψει και πάλι για το λαό.

Το πλήθος του κόσμου που προσήλθε στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων επιβεβαίωσε τη δυναμική επιστροφής, τόσο πανελλαδικά, όσο και κυρίως σε τοπικό επίπεδο, «όπου το ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαΐου θα αποκτήσει και πάλι κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο νομό Τρικάλων» όπως είπε με χαρακτηριστική βεβαιότητα ο Γιώργος Οικονόμου συμπληρώνοντας ότι «σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, μετά από κάθε μαζική συνάντηση μαζί σας όπως η σημερινή και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η ελπίδα γίνεται πεποίθηση και η πεποίθηση βεβαιότητα: το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρωταγωνιστής το βράδυ των εκλογών και ο νομός Τρικάλων στην πρώτη γραμμή της ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών! Εμπρός λοιπόν! Λίγες μέρες έμειναν!
Δεν σταματάμε ούτε λεπτό. Σας ζητώ να μην αφήσουμε συγγενή, να μην αφήσουμε φίλο και γνωστό, που να μην πάρει το μήνυμα:

Στις 21 Μαΐου, μπορούμε να κάνουμε την οργή, την απογοήτευση, το θυμό
αλλά και την ελπίδα, απόφαση αλλαγής! Με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ Για το νομό μας! Για την Ελλάδα! Είναι στο χέρι μας! Είναι στην ψήφο μας».

«Τα Τρίκαλα μίλησαν» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του «το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ! Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά δυνατό! Με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή! Με τα Τρίκαλα στο προσκήνιο! Φίλες και φίλοι, Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για τη σημερινή σας παρουσία! Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Μόλις πριν λίγα χρόνια πολλοί μας είχαν τελειωμένους. Κι όμως, Αντέξαμε με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά! Σηκώσαμε το κεφάλι ψηλά! Και τώρα είμαστε έτοιμοι και θα κάνουμε τη μεγάλη επιστροφή με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βλέπω σε αυτήν την τεράστια συγκέντρωση όλες τις γενιές ΠΑΣΟΚ και κυρίως νέους συντρόφους. Αλλά κάποιοι ξεχνάνε τι είναι το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να κάνουν και εμάς να ξεχάσουμε αλλά δεν τα καταφέρνουν. ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς. Οι νέοι, οι μεγαλύτεροι, οι άνθρωποι που έχουν παλέψει για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη. Αλλά ΠΑΣΟΚ κυρίως είναι ο δημιουργός του ο Ανδρέας Παπανδρέου ο λαοφιλέστερος Έλληνας  πολιτικός, ο μεγάλος μεταρρυθμιστής, Ο Ανδρέας και η αλλαγή που έφερε. Και ξέρετε, Αλλαγή δεν είναι μόνο μια λέξη. Η Αλλαγή είναι μια χάραξη στο λαϊκό υποσυνείδητο που είναι γεμάτη εικόνες και θετικές εμπειρίες, όπως η εμπειρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Γιώργου Γεννηματά και του Παρασκευά Αυγερινού, τα δημόσια σχολεία και τα δημόσια πανεπιστήμια που έστησαν την κοινωνική κινητικότητα. Αλλαγή είναι Το ΑΣΕΠ του Πεπονή. Τα μεγάλα έργα του Κώστα Σημίτη, οι οδικοί άξονες, τα αεροδρόμια, το μετρό. Ο σεβασμός στον άνθρωπο, η άρση των μεγάλων διακρίσεων του μετεμφυλιακού κράτους που ένωσε τους Έλληνες τη δεκαετία του 1980, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς. Αλλαγή είναι η διαύγεια και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του τελευταίου Έλληνα μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι να χτίζεις τον φράχτη στον Έβρο με όλους όσοι τώρα τον υμνούν να τον καταψηφίζουν. Η ΝΔ της αντιμνημονιακής φάσης των Ζαππείων μιλούσε για στάχτη στα μάτια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Και Αλλαγή είναι να βλέπεις 10 χρόνια μπροστά και να μιλάς για «Πράσινη Ανάπτυξη». Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το περιεχόμενο της πραγματικής αλλαγής. Δικαίως πιστεύουμε όλοι εδώ ότι οι σημαντικότερες κατακτήσεις της χώρας έχουν την υπογραφή ΠΑΣΟΚ».

Ο Γιώργος Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «έχουμε τη ΝΔ των υποκλοπών, της ακρίβειας και της απουσίας ελέγχων. Της προσβολής στους θεσμούς, της εξυπηρέτησης των κολλητών, των μετακλητών, των Πάτσηδων. Μια ΝΔ των λίγων ενάντια στα συμφέροντα των πολλών. Και από την άλλη έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ που πετσόκοψε τις συντάξεις, που μιλούσε για σεισάχθεια και «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» και παρέδωσε δισεκατομμύρια περιουσίας του Ελληνικού λαού στα κοράκια των funds, τον Αλέξη Τσίπρα που έσκιζε τα μνημόνια και τελικά έφερε το πιο αχρείαστο και πιο βαρύ. Συγκυβέρνησαν με την ακροδεξιά, τον χειρότερο υβριστή του Αντρέα, δεν άλλαξαν τίποτα, και επειδή δεν έχουν τίποτα προοδευτικό να επιδείξουν είπαν να πλασαριστούν ως κληρονόμοι της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά όπως είπε ο μεγάλος Αντρέας το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται και δεν κληρονομείται! Εμείς εδώ από τα Τρίκαλα συμπληρώνουμε: ούτε κοπιάρεται, ούτε αντιγράφεται κύριε Τσίπρα».


Ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ ξεδίπλωσε το πρόγραμμα του κόμματός του:

«Γιατί εμείς έχουμε και πραγματικό έργο πίσω μας, ιστορία, αλλά και σύγχρονο προγραμματικό λόγο.

-Παρουσιάσαμε πρώτοι συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για το ιδιωτικό χρέος, που πνίγει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ και 30% κούρεμα στους συνεπείς.

-Είπαμε πρώτοι ότι σε κανέναν δημόσιο οργανισμό και σε κανένα φορέα και νοσοκομείο δεν θα διορίζονται διοικητές εκλεκτοί της εκάστοτε ηγεσίας.

-Μιλήσαμε πρώτοι για την ανάγκη αποφασιστικής στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που οι ελλείψεις του είναι κραυγαλέες από το ταμείο ανάκαμψης με 8-10%, όπως όλες οι σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες. Ενάντια στη λογική της ΝΔ που έχει προϋπολογίσει οροφή 3% γιατί τόσο πιστεύει στο δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας. Επιμένουμε στην κατάργηση του άρθρου 10 του νόμου Πλεύρη-Γκάγκα που ουσιαστικά ακυρώνει το ΕΣΥ.

Εμείς
-παρουσιάσαμε σχέδιο νόμου για την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους 350000 πιο αδύναμους Έλληνες που τους το στέρησε η αριστερά του κυρίου Τσίπρα και για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου που ο ένας τον έφερε και ο άλλος τον διατήρησε.

-σχεδιάσαμε την επικαιροποιημένη προστασία της πρώτης κατοικίας (τον γνωστό νόμο Κατσέλη-Παπανδρέου) που δεν ψήφισαν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ το 2010 και στη συνέχεια ο πρώτος τον πετσόκοψε και η δεύτερη ουσιαστικά τον κατήργησε.

-προτείναμε τη δημιουργία 150000 κατοικιών για νέα ζευγάρια και νέους με κυρία χρηματοδότηση από το Ταμείο ανάκαμψης

-ζητάμε για τους Έλληνες αγρότες μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για την περίοδο της κρίσης, καθολική προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις, αφορολόγητο και ακατάσχετο των ενισχύσεων και επιδοτήσεων, και επέκταση της κάλυψης των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για καταστροφές που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή τόσο στο ζωικό όσο και στο φυτικό κεφάλαιο.
Κι όλα αυτά εμείς το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης τα κάναμε χωρίς κραυγές. Χωρίς τοξικότητα. Χωρίς λαϊκισμούς. Αλλά με επιμονή. Με σοβαρότητα. Με υπευθυνότητα. Με νομοθετικές ρυθμίσεις. Που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριπτε ξανά, και ξανά, και ξανά!

-τι θα κάνουμε σαν ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Εμείς έχουμε βάλει δύο ξεκάθαρους όρους στη δημόσια συζήτηση εδώ και καιρό.   Ο πρώτος όρος είναι οι προγραμματικές συμφωνίες. Έχουμε θέσει το Πρόγραμμά μας υπόψην των Ελλήνων πολιτών και επιθυμούμε να είναι η βάση οποιασδήποτε συζήτησης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι με γνώμονα τον διαμοιρασμό θέσεων και καρεκλών.   Ο δεύτερος όρος είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, δεν μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.  Είναι δύο- πρόσωπα που έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν γιατί έχουν συγκεντρώσει όλη την εξουσία πάνω τους    Είναι πρόσωπα που δεν μπορούν να εμπνεύσουν συναινέσεις και σταθερές σχέσεις. Ο Μητσοτάκης δημιούργησε το «επιτελικό κράτος» που είναι ο τίτλος της αποτυχίας του και ο Τσίπρας είδε τον κολλητό του να καταδικάζεται με 13-0 και τον ξαναέβαλε στα ψηφοδέλτια. Δεν μπορούν το τιμόνι της χώρας την επόμενη περίοδο να το κρατήσουν τα ίδια χέρια που το έριξαν στον ύφαλο και το 2015-19 και το 2019-23.  Το “ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας” είναι συμφωνία τιμής με τους πολίτες, πάνω σε ένα συλλογικό αίτημα αλλαγής πολιτικής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Το ουσιαστικό διακύβευμα είναι το σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε.
Σε μια χώρα που οι ανισότητες διευρύνονται καθημερινά ή εκεί που οι πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης εφαρμόζονται με συνέπεια. Τώρα λοιπόν που κυβέρνησαν και οι δυο ξέρουμε ότι πρόοδο και προκοπή στη χώρα έχουμε μόνο με συμμετοχή ΠΑΣΟΚ».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Γιώργος Οικονόμου δάκρυσε, κάνοντας αναφορά στον πατέρα του Χρήστο Οικονόμου: «Φίλες και φίλοι, Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά πολύ και κλείνοντας, αν μου το επιτρέπετε, να αφιερώσω την επιτυχία της καταπληκτικής αυτής εκδήλωσης σε έναν
άνθρωπο που πραγματικά θα επιθυμούσε πολύ να είναι εδώ μαζί μας αλλά
δεν τα κατάφερε. Τον προσωπικό μου ήρωα, τον Πατέρα μου, τον Χρήστο Οικονόμου. Σας ευχαριστώ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!
Θα την τιμήσω στο ακέραιο με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, όπως έκανα πάντα! Γεια σας και με τη νίκη»!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης