Τοπικά

Πειθαρχούν οι Τρικαλινοί στη χρήση μάσκας

Ξεκίνησε από τα ξημερώματα η εφαρμογή των νέων, αυστηρότερων, μέτρων στην Π.Ε. Τρικάλων.

Συγκεκριμένα από σήμερα στις 6 το πρωί,  είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (μάσκα παντού) σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Η απαγόρευση ισχύει εκτός από τα Τρίκαλα και στις υπόλοιπες  περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 3 (Αυξημένης Επιτήρησης): Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες.

Τα νέα μέτρα δημοσιεύθηκαν σήμερα και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο κάθε περιοχής.

Επίσης ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, από εργαζομένους και κοινό, καθώς και την υποχρέωση τηλεργασίας τουλάχιστον του 20% των εργαζομένων.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr οι Τρικαλινοί πειθαρχούν στη χρήση μάσκας, ενώ οι της Δημοτικής Αστυνομίας προχωράνε προς το παρόν σε συστάσεις σε καταστήματα και περαστικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης