Τοπικά

Περίλαμπρα εγκαίνια του πρώτου Ναού του Αγίου Παϊσίου στα Τρίκαλα (φώτο-video)

Ο περίβλεπτος νέος Ναός της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, ο πρώτος αφιερωμένος στον νεοφανή Άγιο Παϊσιο, που κοσμεί πλέον την πόλη των Τρικάλων εγκαινιάστηκε.

 

Εγκαινιάστηκε, καθιερώθηκε και καθαγιάστηκε, κατέστη δε πλέον επισήμως οίκος λατρείας και προσευχής και η Τράπεζά του σε ιερό θυσιαστήριο και Αγία Τράπεζα. Παραμονή της Οσιακής κοίμησης του Αγίου στον οποίο είναι αφιερωμένος (12 Ιουλίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Παϊσίου) τελέστηκε η κατανυκτική ακολουθία των εγκαινίων μετά τον Όρθρο και προ της Θείας Λειτουργίας, όπως ορίζει το τυπικό τής Εκκλησίας.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  προεξήρχε της τελετής ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, ο οποίος νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα και χοροστάτησε του Όρθρου, με συλλειτουργούς και συμπροσευχόμενους τον παρεπιδημούντα στην επαρχία μας Επίσκοπο Πατάρων Αθηναγόρα, βοηθό του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου, τον προϊστάμενο του Ναού και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Αλέξιο Κανίνα και κληρικούς αυτής.

Κατά την υπενθύμιση του Υμνωδού, «οὕτως ἐγκαινίζεται ὁ ἄνθρωπος· οὕτω τιμάται ἡ τῶν Ἐγκαινίων ἡμέρα», η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε στις 11.30 το βράδυ, με τους εκατοντάδες ευλαβείς Χριστιανούς να αποχωρούν έμπλεοι εμπειριών και ευλογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου έχει ανεγερθεί στο δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Μπάρας χάρη σε δωρεές ευλαβών Χριστιανών παρά την κρίση που βιώνουμε την τελευταία διετία.

Τη Δευτέρα το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ναό και το απόγευμα στις 7 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης