Τοπικά

Περιπατητικές διαδρομές στη Θεσσαλία χαράζει ο Σκρέκας-190.000 € από το Πράσινο Ταμείο

Με πρωτοβουλία του Κώστα Σκρέκα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου εγκρίνεται η χρηματοδότηση υπηρεσιών για την  ανάπτυξη περιπατητικών και ποδηλατικών υποδομών στην περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας έμφαση στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και τα Μετέωρα.

 

Το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος προχωρά στη χρηματοδότηση με 190.000 € από το Πράσινο Ταμείο για τη μελέτη του έργου. Η εκπόνηση των μελετών θα ανατεθεί στο Ε.Μ.Π. και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Το έργο θα επιβλέπεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Ασφαλώς πρόκειται για μια εντυπωσιακή πρόταση δεδομένου ότι απευθύνεται σε χιλιάδες Ευρωπαίους και Έλληνες οι οποίοι καθημερινά περπατούν αρκετά, κάνουν ποδήλατο και επιθυμούν να στρέφουν τις διακοπές τους, από τις “all inclusive” λογικές, σε κατευθύνσεις επαφής με τη φύση και εξερεύνησης της αληθινής ταυτότητας των τόπων που επισκέπτονται.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στα Μετέωρα και τα Τρίκαλα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος να εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι “ο σχεδιασμός για τη Θεσσαλία θα αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας”.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης