Ροή Τοπικά

Πλατεία… gate!… Δεν κάνει καμία μελέτη για την αστική ανάπτυξη της πόλης

Ένα δεύτερο και δυο τρίτα βραβεία απέδωσε η επιτροπή καθώς καμία μελέτη «δεν ικανοποιεί την έννοια της αστικής πλατείας σε συνδυασμό με φυτεύσεις» που επιθυμούσε ο Δήμος Τρικκαίων.

Οι σχετικές μελέτες παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στους δημοτικούς συμβούλους και έγινε συζήτηση επί αυτών, ωστόσο και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου δεν προκρίνεται καμία ως είναι για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου ριζικών αλλαγών στο κέντρο της πόλης.

Το σχέδιο του Δήμου, ύψους 1,3 εκ. € περιελάμβανε την εκ θεμελιών ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας και την «ενοποίησή» της με την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κιτριλάκη).

Ο Δήμος κρατάει τις μελέτες ως «χρήσιμες ιδέες» τις οποίες θα παραδώσει πια στις τεχνικές του υπηρεσίες.

Μπορεί δε και ο κόσμος να τοποθετηθεί επί αυτών στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr/plateies  η οποία θα λειτουργεί από σήμερα Παρασκευή  29 Ιουνίου 2018 και για μία εβδομάδα (μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018). Εκεί βρίσκονται αναρτημένες οι έξι αυτές μελέτες που ξεχώρισαν, καθώς και όλα τα στοιχεία σχετικά με το πρακτικό του διαγωνισμού.

Σε ειδική, δε φόρμα, ο κάθε πολίτης αποστέλλει ηλεκτρονικώς τις παρατηρήσεις του, τις ιδέες του, τις προτάσεις του επί των συγκεκριμένων μελετών που βραβεύτηκαν από τους αρχιτέκτονες – μέλη της επιτροπής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης