Ροή Τοπικά

Πνευματική συνάντηση δυο “Τρικαλινών”, στην Κομοτηνή (φωτό)

Ο εκ Τρικάλων καταγόμενος Επίσκοπος Στρατονικείας Στέφανος και ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίος Ιατρίδης, συλλειτούργησαν το πρωί της Κυριακής.

Ο κ. Στέφανος βρέθηκε στην Κομοτηνή ευγενώς προσκληθείς υπό του Μητροπολίτου Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμονος και μαζί τέλεσαν Αρχιερατικό Συλλείτουργο  στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής. Στο εν λόγω Συλλείτουργο συμμετείχε και ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίος Ιατρίδης, ο οποίος επί 10ετία διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών, ποιώντας σπουδαίο πνευματικό και όχι μόνο έργο, το οποίο ακόμη ομολογούν οι πιστοί που τον έζησαν από κοντά.

Ο κ. Στέφανος, επιτελεί σπουδαίο πνευματικό έργο από 20ετίας στην ακριτική Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπάλαιας. Αυτό του το έργο, η πνευματική του παρουσία και το εκκλησιαστικό φρόνημα και ήθος εκτιμήθηκαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο και τον εξέλεξαν πέρυσι τέτοια εποχή σε Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Στρατονικείας.

Ανάλογο είναι και το έργο του Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου Ιατρίδη, ο εκκλησιαστικός ζήλος του οποίου και οι σπουδαίες επιστημονικές του περγαμηνές (κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων και υποψήφιος Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) και η άριστη γνώση τεσσάρων ξένων γλωσσών τον έφεραν να διακονεί επί 2 έτη στη Μητρόπολη Γαλλίας (μιας εκ των σημαντικότερων του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και τα τελευταία 4 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής, κατόπιν προσκλήσεως ενός νέου, αξίου και ακάματου Μητροπολίτου, όπως είναι ο κ. Παντελεήμων.

Οι δυο εκκλησιαστικοί άντρες, οι οποίοι γνωρίζονται από τα χρόνια της κοινής τους παρουσίας στα Τρίκαλα, ο Επίσκοπος Στέφανος και ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης διακρίνονται σε αναμνηστική φωτό του trikalavoice.gr, αμέσως μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης