Τοπικά

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων διοργανώνει Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα:

 

 

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ΔΙΚΑΙΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Στηρίζουμε και Ενισχύουμε τη Δημόσια Παιδεία

Θα μιλήσουν:

  • Διάνα Βουτυράκου, μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
  • Παύλος Χαραμής, μέλος Γραμματείας τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Την Παρασκευή 16/6 και ώρα 7.30μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων

Για µια δίκαιη κοινωνία, για ευημερία για όλους, η ενίσχυση της Δημόσια Παιδείας είναι άμεση προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη!

  • Προχωρούμε σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στο 80% των θέσεων που σήμερα καλύπτονται από αναπληρωτές.
  • Διπλασιάζουμε σε βάθος τετραετίας τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.
  • Καθιστούμε δωρεάν τη φοίτηση σε µμεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ προβλέπουμε ειδική χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων.
  • Επαναφέρουμε το σύστημα εισαγωγής των «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών, που παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο πανεπιστήμιο µε µόνο την απόκτηση του απολυτηρίου.
  • Επαναφέρουμε τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. και θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
  • Καταργούμαι την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα πανεπιστήμια.
  • Καταργούμε την πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Αυξάνουμε τις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία µε στόχο τη σύγκλιση µε τον ευρωπαϊκό µέσο όρο σε βάθος τετραετίας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

  • H Διάνα Βουτυράκου είναι 27 ετών, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο της Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Υπολογιστική Βιοϊατρική από το Πολυτεχνείο του Μονάχου. Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με τη ρομποτική ενώ διαθέτει πληθώρα διακρίσεων σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα εργάζεται στον ίδιο τομέα στην Ελλάδα (ως σύμβουλος εκπαιδευτικής ρομποτικής σε μεγάλη εταιρεία και ως μια εκ των δυο διδασκόντων του μεταπτυχιακού μαθήματος Ρομποτική και Συστήματα Αυτομάτου Έλεγχου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), και εξωτερικό (σε πολυεθνική στο Μόναχο πάνω στη δημιουργία ρομπότ για ιατρικά και χημικά εργαστήρια). Από το 2016 έχει ιδρύσει ΜΚΟ τη Unique Minds, που υποστηρίζει μαθητές στην επιλογή σπουδών τους, γεφυρώνοντας το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20.000 μαθητές έχουν βοηθηθεί από δράσεις του οργανισμού. Είναι ακόμα μέλος του think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Global Ambassador του G(irls)20 για την ενίσχυση νέων γυναικών στους κλάδους STEM. Το Forbes τη συμπεριέλαβε το 2019 στη λίστα του 30 under 30 με τους 30 πιο επιτυχημένους Έλληνες κάτω των 30 ετών.

 

  • Ο Παύλος Χαραμής είναι εκπαιδευτικός, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. και εργάζεται στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διατέλεσε πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ και αντιπρόεδρος του ΙΕΠ. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, η εκπαιδευτική πολιτική, η συγκριτική των εκπαιδευτικών συστημάτων και η διαπολιτισμική και αντιρατσιστική εκπαίδευση. Στα θέματα αυτά επικεντρώνεται και η συγγραφική του δραστηριότητα.
Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης