Τοπικά

Πολιτική ετοιμότητα ή show

Αγαπητοί μου, Επέλεξα μια μικρή αναφορά με μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις, επιδιώκοντας για μια ακόμη φορά να κατευνάσω το «μικρόβιο» της γραφής.

 

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

Φίλοι μου αγαπημένοι,

Αν κάποιος μου ζητούσε να σκιαγραφήσω το τοπίο της τοπικής πολιτικής σκηνής στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες ,θα έλεγα πως, παρ’ ότι υπάρχει αρκετός ακόμη χρόνος ,κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική τροχιά ,με τους εμπλεκόμενους να εντείνουν τις διεργασίες τους ,οι οποίες σίγουρα θα ήταν εντονότερες αν δεν μεσολαβούσαν οι εθνικές εκλογές. Εξ ίσου επιβεβαιωμένη και θεμιτή θα έλεγα είναι η προσπάθεια των υποψηφίων  δημάρχων ,για πολιτική στήριξη στην στελέχωση των ψηφοδελτίων  τους και στην άσκηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης επιρροής στο εκλογικό σώμα.

Στην καθ’όλα αποδεκτή αυτή προσπάθεια όμως κάποιοι, ζώντας στην σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας, επιλέγουν να αρκούνται είτε σε πολύμορφους και πολυεπίπεδους γκαουλάϊτερς,είτε σε κουτσαβάκικες συμπεριφορές-αναφορές,έχοντας άγνοια κινδύνου ,πως είναι εφικτό ανά πάσα στιγμή να « κατέβουν από το τραίνο».

Προσωπικά πιστεύω πως στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον νέο εκλογικό νόμο που θα ισχύσει ,σύμφωνα με τον οποίο ο νικητής « τα παίρνει όλα», τύχη θα έχουν  οι υποψήφιοι που θα καταφέρουν να συγκροτήσουν πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια,αποτελούμενα από πρόσωπα με διαφορετικές πολιτικές κομματικές και κοινωνικές αναφορές,κινητοποιώντας συγχρόνως όλες τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας

Αγαπητοί μου κλείνοντας,

Δεν πρέπει να ξεχνάμε δύο πράγματα:

1.     Τις τοπικές ιδιαιτερότητες που λειτουργούν πάντα ανεξάρτητα από την κεντρική πολιτική σκηνή και

2.     Ότι ακόμη είμαστε στο τρείλερ με τα «προσεχώς». Έως τις 8 του Οκτώβρη του 2023 έχουμε να δούμε πολλά «επεισόδια» ακόμη.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης